Wie is Sofie Lemaire uit De Slimste Mens Ter Wereld?

Sofie Lemaire
VIER

De naam Sofie Lemaire doet je misschien vaag ergens aan denken. Wat wij ons voornamelijk konden herinneren is haar deelname aan het toenmalige Glazen Huis voor Studio Brussel tijdens Music For Life. Maar de 35-jarige presentatrice heeft al veel meer gedaan dan dat. Wij lijsten het graag even voor je op.

Sofie Lemaire zegt je waarschijnlijk wel iets. De presentatrice volgde in Antwerpen de richting Woordkunst aan de Studio Herman Teirlinck. Vervolgens begon haar mediacarrière bij Radio 1. Niet veel later maakte ze de overstap naar Studio Brussel waar ze nieuwslezeres werd. Daarna kreeg ze haar eigen programma op de zender: De Wereld Van Sofie.

Music For Life

Waar nagenoeg heel Vlaanderen Lemaire van zal kennen is als een van de presentatoren van Music For Life in 2008. Toen deed ze mee met co-presentatoren Tomas De Soete en Siska Schoeters die net hadden aangekondigd dat ze een koppel zijn. Toen stond het alombekende Glazen Huis op De Zuid in Gent.

Sofie Lemaire
VRT

Een viertal jaar later verliet Lemaire Studio Brussel om andere oorden op te zoeken bij VIER. Daar tekende ze een contract met productiehuis Woestijnvis voor 5 jaar voor haar programma De kruitfabriek. Maar dat werd al na één jaar stopgezet. In 2016 stapte ze opnieuw over naar de VRT. Daar ging ze opnieuw aan de slag bij Studio Brussel en presenteerde ze het programma Culture Club samen met zanger Bent Van Looy.

Nu heeft Lemaire haar eigen programma op Radio 1: De Wereld Van Sofie. Dat programma heeft dezelfde naam behouden als haar programma op Studio Brussel een klein decennium geleden. Zo is de presentatrice nu elke weekdag te horen tussen 10 en 12 uur.

Meer Vrouwen Op Straat

Vanaf volgend jaar krijgt Lemaire haar eigen programma op Canvas: Meer Vrouwen Op Straat. Daarin wil ze de aandacht vestigen op het feit dat er veel straatnamen vernoemd zijn naar mannen in plaats van vrouwen. “Telkens als het over straatnamen ging, was er nu wel iemand die opperde dat er ook aan de vrouwen gedacht moest worden. Dat is zo fantastisch om te horen. Net daarom is dit het tv-programma dat mij de meeste voldoening heeft gegeven en nog geeft. Ik wilde een kleine mentaliteitswijziging op gang brengen en dat is nu al gelukt”, vertelde ze aan De Zondag.

Gesponsorde artikelen