Left Right
scrollTop top

Wie is Alex Vizorek uit ‘De Slimste Mens ter Wereld’ en waar kan je hem van kennen?


Alex Vizorek
© VIER

Dit jaar doet er een Franstalige deelnemer mee aan De Slimste Mens ter Wereld. Het is dan ook niet helemaal onbegrijpelijk dat je Alex Vizorek niet kent. Dus wij leggen je met veel plezier even uit wie hij is en waar je hem eventueel van kan kennen.

We zien naast BV’s elk jaar wel een paar andere bekende gezichten, van buiten Vlaanderen, opduiken in De Slimste Mens ter Wereld. Meestal gaat het daarbij om Nederlanders, maar soms, zoals nu, over Franstalige Belgen. Alex Vizorek woont in Brussel, maar is in het Frans opgegroeid en ook zijn job doet hij volledig in het Frans. Dit is hoe je hem kan kennen.

Alex Vizorek

Alex Vizorek is geboren in Brussel in 1981 en is op dit moment dus 38 jaar oud. Zijn grootvader was een Poolse immigrant, wat zijn exotische achternaam verklaart. Alex is een stand-up comedian, die vooral bekend is in Brussel en Wallonië.

Naast op te treden als stand-up comedian is Alex Vizorek ook aan de slag bij de radio en de televisie. En dat is hoe je hem ook hier in Vlaanderen wel eens kan kennen.

Nieuwe Feiten

Alex Vizorek heeft namelijk een rubriek in het radioprogramma Nieuwe Feiten op Radio 1. In ‘Coucou de France’ geeft Vizorek updates over het reilen en zeilen bij onze Zuiderburen in Frankrijk.

Hij doet dat op zijn eigen manier, zoals alleen een komiek dat kan. In Nieuwe Feiten vertelde hij ook over zijn voorbereiding op De Slimste Mens ter Wereld. Zo quizt hij met zijn Nederlandstalige vrienden om zo op de hoogte te blijven het nieuws uit Vlaanderen en luistert hij – uiteraard – naar Nieuwe Feiten zodat hij helemaal mee is.

Alex Vizorek is niet de eerste Franstalige deelnemer aan De Slimste Mens ter Wereld. In 2008 nam Christophe Deborsu al eens deel aan de quiz. En hij deed dat helemaal niet slecht. Treedt Alex Vizorek straks in zijn voetsporen?


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
 • Aantal
  doden
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  684.256
 • Aantal
  doden
  20.572