Left Right
scrollTop top

Wie is Mathieu Terryn uit ‘De Slimste Mens Ter Wereld’?


Mathieu Terryn
© Instagram Mathieu Terryn

Mathieu Terryn is een naam die je misschien niet zoveel zegt. Maar als we de naam Bazart laten vallen, gaan er heel wat belletjes rinkelen. Terryn is namelijk de frontzanger van de band die hits te pakken had met onder andere Goud en Grip.

Mathieu Terryn kan je kennen als de frontzanger van de Nederlandstalige band Bazart. Die Vlaamse band brak door in 2016 met het nummer Goud. Sindsdien ging het snel voor het vijfkoppige team. Bazart won maar liefst vijf MIA’s in 2016. Het jaar daarop won de band nog eens 2 MIA’s.

Documentaire

Daarnaast bracht de band tot nu toe ook al twee albums uit die allebei nummer één bereikten in de Vlaamse hitlijsten. Bazart had niet alleen goede noteringen in de hitlijsten, de band speelde ook nog eens voor een uitverkocht Sportpaleis.

Door het grote succes besloot de band om een documentaire te maken over hun leven als popster. Maar Terryn was wel bang voor kritiek op de documentaire, omdat die al gemaakt werd vooraleer de band een tweede album op de wereld losliet. “Dat project is een beetje uit de hand gelopen. Het begin voorbij werd gemaakt door een gast die ons twee jaar heeft gevolgd, een goede vriend die af en toe filmde na optredens. We wisten vooraf dat mensen dat onnozel zouden vinden: ‘Ze zijn amper begonnen en ze moeten nu al terugkijken.’ Natúúrlijk wisten we dat, we denken na over die dingen. Maar wíj zagen het in de eerste plaats als een blijvende herinnering aan een waanzinnige periode”, vertelde Terryn aan Humo.

Eurovisie

De nineties-kids onder ons kunnen Terryn ook nog kennen van het Junior Eurosong. In 2005 maakte hij zijn muziekdebuut onder de naam Matt en met het nummer De allermooiste van de klas. Toen had hij ook al lang haar, maar droeg hij wel een wit-groene gilet. Hopelijk heeft Terryn die ondertussen ritueel verbrand.

Dat nummer schreef hij voor zijn toenmalige beste vriendin Marie Wynants. De twee leerden elkaar kennen op een skivakantie toen ze amper negen jaar oud waren. Sindsdien zijn ze altijd beste vrienden gebleven, niets meer. Maar toen de twee samen op vakantie gingen naar Griekenland, sloeg de vonk over. “We zijn daar alle twee enorm van geschrokken: na al die jaren beste vrienden te zijn geweest, waren we ineens op slag verliefd”, vertelde hij aan HLN.

View this post on Instagram

Mowgli & Baloo

A post shared by Mathieu Terryn (@mathieuterryn) on


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  61.636.609
 • Aantal
  doden
  1.442.572
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  570.829
 • Aantal
  doden
  16.339