Wie is Amelie Albrecht, de comedian uit ‘De Slimste Mens Ter Wereld’?

Een vleugje vrouwelijke charme vervolledigt de mannenbank in De Slimste Mens Ter Wereld vanavond. De 26-jarige comedian Amelie Albrecht neemt het op tegen Thomas Huyghe en Oliver Naesen in haar eerste aflevering ooit als kandidaat in de populairste quiz van het moment.

Amelie Albrecht is vanavond de enige vrouw op de kandidatenbank in De Slimste Mens Ter Wereld. Het is een naam die weinig mensen iets zal zeggen, en mensen die hem (zouden moeten) kennen, schrijven hem nogal vaak verkeerd. Gelukkig is Albrecht een comedian en is haar grootste sterkte een degelijke portie zelfrelativering.

Zwaar leven

Amper 26 is ze, en toch heeft Amelie Albrecht er al een best indrukwekkend parcours opzitten. Al omschrijft ze dat op haar website nét iets anders: “Over het leven van Amelie kunnen we kort zijn: niet noemenswaardig. Tot voor kort was ze een ongemotiveerde postbode en heeft maar twee interesses, namelijk: Duvel. Haar hond en het bier.”

Da’s hoe ze zich profileert: lui en met een dikke klodder je m’en fou. Bij (bijna) alles dat ze met haar volgers deelt, maakt ze duidelijk hoe zwaar haar leven wel niet is. Bij deze vakantiefoto, bijvoorbeeld:

https://www.instagram.com/p/BzC8gS_iAqj/?utm_source=ig_web_copy_link

Haar deelname aan De Slimste Mens Ter Wereld, vormde ook een grote hindernis in het luie leventje van Amelie Albrecht. Vandaag, op de dag van haar eerste deelname, deelde ze een typische Amelie-foto vanop de set.

https://www.instagram.com/p/B5CtzUQgpxV/?utm_source=ig_web_copy_link

Humo’s Comedy Cup

Allemaal goed en wel, dat grappige luie leventje. Maar wat heeft Amelie Albrecht al bereikt? Wel, na een jaar als stand-upcomedian won de jonge vrouw Humo’s Comedy Cup. Dat was in 2018. Sindsdien trekt Albrecht door heel Vlaanderen met haar shows en soms deelt ze die ook, met andere (grote) namen uit het genre.

Haar overwinning in de wedstrijd, was niet onbesproken. Een recensent van De Standaard insinueerde – niet eens subtiel – in zijn artikel namelijk dat Albrecht de Comedy Cup enkel gewonnen had omdat ze een vrouw was. Andere vrouwen (en mannen!) uit de wereld namen het voor hun collega op:

De Slimste Mens Ter Wereld

Over het algemeen doen stand-upcomedians het alles behalve slecht in de quiz. Voor hun shows moeten ze namelijk van de actualiteit op de hoogte zijn én blijven. Of Amelie Albrecht die trend doorzet, zien we vanaf vanavond in De Slimste Mens Ter Wereld. Ze neemt het op tegen aanhoudende winnaar Thomas Huyghe en aanhoudende finale-winnaar Oliver Naesen.

Meer
Lees meer...