Left Right
scrollTop top

Wie is Oliver Naesen, de wielrenner uit ‘De Slimste Mens Ter Wereld’?


Oliver Naesen De Slimste Mens Ter Wereld
© VIER

De kandidatenbank in De Slimste Mens Ter Wereld blijft jong vanavond. Want Chrostin en Thomas Huyghe nemen het op tegen wielrenner Oliver Naesen. Die is 29 jaar oud en werd in 2017 Belgisch kampioen.

Erik Van Looy en zijn 25 juryleden krijgen dit jaar niet alleen televisiegezichten voor zich in de zetel. Vanavond waagt wielrenner Oliver Naesen voor de eerste keer zijn kans. Hij neemt het op tegen cartooniste Chrostin, die aan haar vijfde aflevering toe is, en halve komiek Thomas Huyghe, die voor de derde keer aan de beurt is.

(Net geen) overwinningen

Oliver Naesen is amper 29 jaar oud. Hij werd op 16 september 1990 geboren in de Vlaamse badstad Oostende. Naesen is een wielrenner, die voor de Franse ploeg AG2R La Mondiale rijdt. In één van de voorjaarsklassiekers Milaan-San Remo werd ie tweede. Toen klopte de Franse renner Julian Alaphilippe hem net.

Een nóg beter hoofdstuk in zijn verhaal als wielrenner, schreef Naesen twee jaar geleden. In 2017 sprong ie nog nét over Sep Vanmarcke en kon zich zo voor één jaar Belgisch Kampioen wielrennen noemen. De eindsprint was spannend – om het heel rustig uit te drukken.

Springen voor de overwinning

Naesen was de persoon die toen een kopgroep vormde, op 18 kilometer van de finish. Door zijn actie bleven nog vijf renners over in de kop van de koers: Oliver Naesen zelf (uiteraard), Sep Vanmarcke, Jasper Stuyven, Nathan Van Hooydonck en Jens Keukeleire.

Dat de finish gigantisch spannend was, hoeven we je niet meer te vertellen. Beelden zeggen namelijk veel meer:

De Slimste Mens Ter Wereld

Dat Oliver Naesen een topwielrenner is, is dus wel duidelijk. Of hij ook even hard zal schitteren tijdens zijn eerste aflevering van De Slimste Mens Ter Wereld, valt nog af te wachten.

De concurrentie is in elk geval bikkelhard. Chrostin komt al voor de vijfde keer opdraven en bereidt zich volop voor op de finaleweken. Thomas Huyghe brak in zijn eerste verschijning al seizoensrecords. Wij gunnen Oliver Naesen in elk geval nóg een gouden medaille, of het nu in het wielrennen is of in De Slimste Mens Ter Wereld!

View this post on Instagram

Did this really happen?

A post shared by Oliver Naesen (@olivernaesen) on


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…