‘De Allerslimste Mens ter Wereld’: Hoe deed Liesbeth Van Impe het tijdens haar vorige deelname?

De vierde week van De Allerslimste Mens ter Wereld zit er bijna op. Op maandag moesten we meteen afscheid nemen van nieuwkomer Prem Radhakishun, dinsdag vertrok seksuologe Lotte Vanwezemael en gisteren moest Julie Colpaert het spel verlaten. Vanavond nemen Bart Cannaerts en Thomas Huyghe het op tegen journaliste Liesbeth Van Impe. Zij deed eerder al mee in 2020.

De zoektocht naar De Allerslimste Mens ter Wereld is ondertussen al een maand bezig. Daarin zijn al heel wat grote namen, waaronder ex-winnaars Gilles Van Bouwel en Lieven Scheire, de revue gepasseerd. Voor presentator en komiek Bart Cannaerts loopt zijn deelname vlot, want hij zit vanavond al aan zijn tiende deelname. Daarmee is hij nu al bijna zeker van een plaats in de grote finale. Vanavond nemen hij en tv-maker Thomas Huyghe het op tegen Liesbeth Van Impe.

Liesbeth Van Impe

Liesbeth Van Impe, hoofdredacteur bij Het Nieuwsblad, doet vanaf vanavond een gooi naar de titel van Allerslimste Mens ter Wereld. Ze deed eerder al mee in de editie van 2020. Toen kwam de journaliste aan 6 deelnames, waarvan ze er 4 won. In een van die deelnames behaalde ze een topscore van 665 seconden. Dat record werd vorig seizoen opnieuw gebroken door Tine Embrechts met 667 seconden. Uiteindelijk kwam er een einde aan Van Impes parcours doordat de finaleweken begonnen.

In die finaleweken keerde ze met haar zes afleveringen in de voorlaatste aflevering terug. De directe finaleplaats was voor Ella Leyers, die aan 18 deelnames kwam. Uiteindelijk verloor Van Impe in de halve finale van Delphine Lecompte en uiteindelijke winnares Catherine Van Eylen. Lecompte en Leyers waren allebei al te zien in dit seizoen, Van Eylen keert later nog terug.

Jury

Naast Bart Cannaerts, Thomas Huyghe en Liesbeth Van Impe zullen ook Herman Brusselmans en Jennifer Heylen te zien zijn vanavond. Ze waren allebei al eerder dit seizoen te zien. Heylen zetelt nog maar sinds vorig seizoen in de jury, maar wordt graag gezien bij het publiek.

In een preview is alvast te zien hoe Herman Brusselmans nog steeds op zoek is naar een naam voor zijn zoontje. Om dat op te lossen heeft hij een opvallend idee. “Ik ga gewoon wijzen naar iemand in het publiek en die persoon zijn naam wordt het”, vertelt hij. Uiteindelijk blijkt hij toch niet zo tevreden te zijn met de uitkomst.

Bekijk de preview van De Allerslimste Mens hier:

De Allerslimste Mens ter Wereld, van maandag tot donderdag om 21 uur op Play4 en GoPlay.

Meer
Lees meer...