‘De Allerslimste Mens ter Wereld’: Hoe deed Lotte Vanwezemael het tijdens haar vorige deelname?

De derde week van De Allerslimste Mens ter Wereld zit er alweer bijna op. Bart Cannaerts heeft tot nu toe de volledige week overleefd en is met zes deelnames al bijna zeker van een plaats in de laatste finaleweek. Maar als hij daar nog een deelname wil bijdoen, moet hij vandaag ex-winnaar Gilles Van Bouwel en nieuwkomer Lotte Vanwezemael verslaan. In de jury zetelen Jennifer Heylen en Wim Helsen.

We zitten aan het einde van een nieuwe week De Allerslimste Mens ter Wereld. Dat betekent dat er al heel wat goede kandidaten de revue zijn gepasseerd, waaronder al één ex-Slimste Mens. Gisteren deed Lieven Scheire zijn intrede, maar na een spannende finale tegen Gilles Van Bouwel moest hij het spel meteen weer verlaten.

Lotte Vanwezemael

Vanavond zal seksuologe Lotte Vanwezemael proberen om het sterke fort van Gilles en Bart te doorbreken. Zij nam eerder al deel in 2019 en werd toen vierde na Lieven Scheire, Thomas Huyghe en Astrid Stockman. Scheire ligt ondertussen al uit het spel, maar de andere twee kunnen we nog op het scherm verwachten.

In eerste instantie behaalde Vanwezemael zes deelnames, waarvan ze er vier won. Ze mocht dus terugkeren in de laatste finaleweek. Daar deed ze nog drie keer mee. Maar uiteindelijk moest ze na de halve finale dus huiswaarts keren.

Jury

Naast Vanwezemael doen ook twee nieuwe juryleden hun intrede. Voor het eerst dit seizoen zullen komiek Wim Helsen en actrice Jennifer Heylen namelijk te zien zijn. Helsen is al enkele jaren een vast gezicht, maar Heylen is pas sinds vorig jaar een echte revelatie binnen het programma.

In een eerste preview hebben de kandidaten, de jury en Erik het alvast over brandstichting. Daarbij vertelt Bart Cannaerts over hoe hij ooit is opgepakt door de politie op verdenking van brandstichting op zijn middelbare school. “Dat gebeurde en ik stond erop te kijken. En dat was blijkbaar iets typisch voor pyromanen”, vertelt hij.

Bekijk de preview hier:

De Allerslimste Mens ter Wereld is van maandag tot donderdag om 21 uur te zien op Play4 en GoPlay.

Meer
Lees meer...