‘De Allerslimste Mens ter Wereld’: Hoe deed Gilles Van Bouwel het tijdens zijn vorige deelname?

Het nieuwe seizoen van De Allerslimste Mens ter Wereld is ondertussen in volle gang. Gisteren ging de derde week van start en daarin was meteen te zien hoe Jelle Cleymans naar huis werd gestuurd. Vandaag worden Bart Cannaerts en Joke Emmers vergezeld door nieuwe kandidaat Gilles Van Bouwel. Hij kan zich zowel ex-Mol als ex-winnaar van het programma noemen.

We zitten in de derde week van De Allerslimste Mens ter Wereld. Dat betekent dat er al heel wat goede kandidaten de revue zijn gepasseerd, maar dat er ook nog heel wat sterke deelnemers moeten komen. Een van die deelnemers maakt vanavond zijn intrede, want ex-Mol Gilles Van Bouwel won het programma in 2016. Sven de Leijer en Serine Ayari nemen plaats achter de jurytafel.

Gilles Van Bouwel

De Allerslimste Mens ter Wereld is een verzameling van de sterkste kandidaten uit tien jaar De Slimste Mens ter Wereld. En dat betekent natuurlijk dat er ook een aantal winnaars zullen deelnemen. Dat zijn er dit jaar liefst zes, waarvan de eerste vandaag zijn intrede doet.

Ex-Mol en presentator Gilles Van Bouwel won het programma namelijk al in 2016. In eerste instantie zat hij 10 dagen in het programma, waarin hij 2 keer het spel ook won. Dat zorgde ervoor dat hij in de finaleweek op de voorlaatste dag mocht terugkeren tegen Eva De Roo en Jonas Geirnaert.

Geirnaert viel af, waarna Van Bouwel en De Roo het in de finale mochten opnemen tegen Olga Leyers. Zij deed het met 11 deelnames net iets beter dan Gilles Van Bouwel. Maar uiteindelijk won de ex-Mol toch het programma en mocht hij zich één jaar lang De Slimste Mens ter Wereld noemen.

Jury

Naast de intrede van een ex-winnaar, is er ook de intrede van een nieuw jurylid. Naast Sven de Leijer zal ook comédienne Serine Ayari te zien zijn. Zij maakte vorig seizoen ook al enkele keren deel uit van de jury, maar is dit seizoen voor het eerst te zien.

In een preview vertelt Ayari alvast over haar ervaring als actrice. “Ik doe mee in een romantische komedie … of is het een romantisch drama? Ik weet het eigenlijk niet.” Ook Sven de Leijer vertelt vol trots over zijn grote rollen in de populairste soaps van Vlaanderen.

Bekijk de preview hier:

De Allerslimste Mens ter Wereld is van maandag tot donderdag om 21 uur te zien op Play4 en GoPlay.

Meer
Lees meer...