‘De Allerslimste Mens ter Wereld’: Hoe deed Thomas Huyghe het tijdens zijn vorige deelname?

De vierde week van De Allerslimste Mens ter Wereld is halfweg. Op maandag moesten we meteen afscheid nemen van nieuwkomer Prem Radhakishun en gisteren vertrok seksuologe Lotte Vanwezemael. Dat betekent dat Bart Cannaerts en Julie Colpaert vanavond naast elkaar plaatsnemen om het op te nemen tegen nieuwe uitdager Thomas Huyghe. Hij deed eerder in 2019 al mee.

Er zijn de voorbije weken al heel wat sterke kandidaten de revue gepasseerd in De Allerslimste Mens ter Wereld. Onder andere Ella Leyers, Gert Verhulst en ex-winnaars Gilles Van Bouwel en Lieven Scheire moesten het spel al verlaten. Voor Bart Cannaerts verloopt zijn deelname van een leien dakje, want de presentator zit ondertussen al aan negen deelnames. Vanavond moet hij zijn sterke reputatie verdedigen tegen Julie Colpaert en nieuwkomer Thomas Huyghe.

Thomas Huyghe

Televisiemaker Thomas Huyghe is bij het grote publiek vooral bekend van zijn interviews in De Ideale Wereld en Vrede op Aarde. De 31-jarige Huyghe deed in 2019 mee aan De Slimste Mens ter Wereld, waar hij het uitstekend deed. In eerste instantie kwam hij aan zes deelnames, waarvan hij er maar liefst 5 won. De eerste keer dat hij het finalespel moest spelen, tegen Amelie Albrecht, werd het hem dus meteen fataal.

Maar zijn goed parcours verzekerde hem wel van een plekje op de derde laatste dag van de finaleweken. Daar stootte hij twee keer door tot in de grote finale, waar hij tweede werd na Lieven Scheire. Astrid Stockman, die ook nog zal terugkeren dit seizoen, werd toen derde.

Jury

Thomas Huyghe is de enige nieuwkomer deze aflevering, want in de jury zetelen twee oude bekenden. Jan Jaap van der Wal en Pedro Elias waren allebei eerder dit seizoen al te zien, maar nemen wel voor het eerst naast elkaar plaats achter de jurytafel.

In een eerste preview is alvast te zien hoe Van der Wal jaloers is op de kandidaten en hun kinderen. “Het doet pijn om te horen dat bij hen alles zo vlot ging. Ik had echt een huilbaby. Er kwam zelfs een babyfluisteraar en een ‘nachtnanny’ aan te pas.”

Bekijk de preview van De Allerslimste Mens ter Wereld hier:

De Allerslimste Mens ter Wereld is van maandag tot en met donderdag vanaf 21 uur te zien op Play4.

Meer
Lees meer...