De Allerslimste Mens ter Wereld’: Hoe deed Danira Boukhriss Terkessidis het tijdens haar vorige deelname?

Vandaag gaat de zesde week van De Allerslimste Mens ter Wereld van start. In de eerste aflevering nemen Bart Cannaerts, die ondertussen al aan zijn vijftiende (!) deelname zit, en Geert Meyfroidt het op tegen nieuwkomer Danira Boukhriss Terkessidis. Zij deed eerder al mee in de editie van 2015. Sven de Leijer en Steven Van Herreweghe nemen vanavond plaats achter de jurytafel.

We zijn ondertussen al 20 afleveringen ver in De Allerslimste Mens ter Wereld. Dat betekent dat er al heel wat sterke kandidaten gesneuveld zijn, maar ook dat er nog een aantal hele sterke zullen volgen.

Zo moesten onder andere Ella Leyers, Gert Verhulst en ex-winnaars Gilles Van BouwelLieven Scheire en Peter Van de Veire het spel al verlaten. Voor Bart Cannaerts verloopt zijn deelname van een leien dakje, want hij zit ondertussen al aan zijn vijftiende deelname. Hij neemt vanavond plaats naast de winnaar van vorig jaar, Geert Meyfroidt. Zij worden uitgedaagd door nieuwkomer Danira Boukhriss Terkessidis.

Danira Boukhriss Terkessidis

Presentatrice Danira Boukhriss deed eerder al mee in De Slimste Mens ter Wereld in 2015. Daar behaalde ze in eerste instantie 5 deelnames, waarvan ze er 4 won. In haar laatste reguliere aflevering verloor ze het finalespel tegen Lynn Wesenbeek. Maar haar deelnames brachten Danira toch meteen naar de laatste finaleweek.

Daar overleefde ze nog eens drie afleveringen, voordat ze in de grote finale tegen presentatoren Tom Waes en Kobe Ilsen uitkwam. Danira speelde tijdens die finale ook het grote finalespel, maar werd uiteindelijk tweede na Tom Waes. Ook hij zal in deze editie nog terugkeren.

Jury

Vanavond is niet enkel Geert Meyfroidt een ex-winnaar van het programma, want ook in de jury zetelt een Slimste Mens. Vanavond zijn Steven Van Herreweghe en Sven de Leijer namelijk te zien. Die eerste won De Slimste Mens in 2007, nadat hij in de finale Marc Reynebeau en Karl Vannieuwkerke versloeg.

Maar daar hecht Van Herreweghe alvast niet veel belang aan vanavond. In een eerst preview is namelijk te zien hoe hij zijn oorkonde verscheurt omdat hij “terug deel wil uitmaken van de domme massa”.

Bekijk de preview hier:

De Allerslimste Mens ter Wereld, van maandag t.e.m. donderdag om 21 uur op Play4 en GoPlay.

Meer
Lees meer...