‘De Allerslimste Mens ter Wereld’: Hoe deed Geert Meyfroidt het tijdens zijn vorige deelname?

Vanavond komt de vijfde week van De Allerslimste Mens ter Wereld op z’n einde. Daarin nemen Bart Cannaerts, die ondertussen al aan zijn veertiende (!) deelname zit, en Astrid Stockman het op tegen nieuwkomer Geert Meyfroidt. De intensivist zit bij de meesten nog fris in het geheugen, want hij won de laatste editie van De Slimste Mens ter Wereld. Benieuwd of hij een einde kan maken aan de triomftocht van Cannaerts.

Er zijn de voorbije weken al heel wat sterke kandidaten de revue gepasseerd in De Allerslimste Mens ter Wereld. Onder andere Ella Leyers, Gert Verhulst en ex-winnaars Gilles Van BouwelLieven Scheire en Peter Van de Veire moesten het spel al verlaten.

Voor Bart Cannaerts verloopt zijn deelname van een leien dakje, want hij zit ondertussen al aan zijn veertiende deelname. Maar daar kan een nieuwe ex-winnaar vandaag eventueel een stokje voor steken. Geert Meyfroidt werd vorig jaar na een indrukwekkend parcours de grote winnaar van De Slimste Mens.

Geert Meyfroidt

De fans van De Slimste Mens ter Wereld hebben hoogstwaarschijnlijk geen uitleg meer nodig over de nieuwkomer van vanavond. Geert Meyfroidt won namelijk de vorige editie van het programma, een jaar geleden. Maar dat neemt niet weg dat het parcours van de intensivist enorm indrukwekkend was.

In eerste instantie kwam Meyfroidt namelijk slechts aan 4 deelnames, waarvan hij er één won. Dat verzekerde hem nipt van een plekje in de finaleweken, waar hij op de tweede dag al opnieuw zijn intrede maakte. Iedereen achtte een plek in de finale dan ook onmogelijk, maar toch lukte het hem.

Geert Meyfroidt won maar liefst 6 afleveringen na elkaar, waarna hij dus de grote finale mocht spelen. Daarin nam hij het op tegen Arjen Lubach, die ook al 4 afleveringen naast hem zat, en Merol. Uiteindelijk won hij de grote finale en werd hij met recht en rede De Slimste Mens ter Wereld 2021.

Jury

Naast de drie deelnemers en Erik is er natuurlijk ook nog plaats voor een jury. Dat zijn vanavond Herman Brusselmans en Pedro Elias. En die laatste profiteert alvast van het feit dat er een dokter in de zaal is.

In een eerste preview is te zien hoe Pedro Elias begint over zijn wratje dat hij enkele weken geleden heeft laten zien. “Ik heb dat nu laten wegsnijden, maar ik heb enorm veel last van de draadjes”, waarna hij even op korte consultatie gaat bij Meyfroidt. “Het is goed gedaan”, antwoordt die geruststellend.

Bekijk de preview uit De Allerslimste Mens hier:

De Allerslimste Mens ter Wereld, van maandag t.e.m. donderdag om 21 uur op Play4 en GoPlay.

Meer
Lees meer...