‘De Allerslimste Mens ter Wereld’: Hoe deed Peter Van de Veire het tijdens zijn vorige deelname?

Vandaag begint de vijfde week van De Allerslimste Mens ter Wereld. In de eerste aflevering nemen Bart Cannaerts, die ondertussen al aan zijn elfde (!) deelname zit, en Liesbeth Van Impe het op tegen nieuwkomer Peter Van de Veire. Hij won in 2018 al eens de titel van Slimste Mens. Jan Jaap van der Wal en Amelie Albrecht nemen vanavond plaats achter de jurytafel.

Na Gilles Van Bouwel en Lieven Scheire doet een nieuwe ex-Slimste Mens vandaag zijn intrede in De Allerslimste Mens ter Wereld. Voor de andere twee verliep de deelname niet van een leien dakje, maar radiopresentator Peter Van de Veire kan vanavond mogelijk de eer toch hooghouden. Daarvoor moet hij wel eerst winnen van ijzersterke deelnemer Bart Cannaerts en hoofdredacteur van Het Nieuwsblad, Liesbeth Van Impe.

Peter Van de Veire

Dat het hard tegen hard is in De Allerslimste Mens ter Wereld, is al even bekend. Dit seizoen nemen de allersterkste kandidaten uit tien jaar het tegen elkaar op voor de ultieme titel. Dat betekent ook dat er geen slechte kandidaten bestaan en dat het elke dag ontzettend spannend is. Vanavond neemt nieuwe kandidaat en ex-Slimste Mens Peter Van de Veire het op tegen Bart Cannaerts en Liesbeth Van Impe.

Peter Van de Veire won de editie van 2018. Daar behaalde hij 6 deelnames, waarvan hij er 5 won. Omdat de finaleweken meteen op zijn zesde deelname volgde, moest hij het spel verplicht tijdelijk verlaten. Uiteindelijk kwam Van de Veire als derde laatste terug, waarna hij onder andere Rani De Coninck en Boris Van Severen versloeg op weg naar de grote finale.

In die grote finale nam hij het op tegen journaliste Julie Colpaert en radiopresentatrice Michèle Cuvelier. Ook die versloeg hij, waarna hij zichzelf De Slimste Mens ter Wereld kon noemen.

Jury

Van de Veire is niet de enige nieuwkomer deze aflevering. Want ook in de jury zetelt een lid die nog niet eerder dit seizoen te zien was. Stand-upcomedian Amelie Albrecht zal vanavond namelijk naast Jan Jaap van der Wal plaatsnemen in de jury. Van der Wal was eerder al drie keer lid van de jury.

In een eerste preview gaat het toch vooral over de nieuwkomer van de dag. Wanneer presentator Erik Van Looy aan Van de Veire vraagt of hij zijn vrouw ten huwelijk heeft gevraagd op Crocs, volgt er een heel verhaal. “En toen heb ik geweend”, eindigde hij. Daarop had jurylid Albrecht al meteen een antwoord klaar: “Ik zou ook wenen als ik Crocs aanhad.”

Bekijk de volledige preview van De Allerslimste Mens ter Wereld hier:

De Allerslimste Mens ter Wereld, van maandag t.e.m. donderdag om 21.00 op Play4 & GoPlay.

Meer
Lees meer...