‘De Slimste Mens ter Wereld’ maakt eerste kandidaat voor nieuw seizoen bekend

Jade Mintjens (24) is de eerste kandidaat voor het aankomende seizoen van De Slimste Mens ter Wereld op Play4. Erik Van Looy vroeg haar gisterenavond zelf tijdens het programma De Ideale Wereld, waar de actrice en comédienne sidekick is.

Na de jubileumeditie De Allerslimste Mens ter Wereld in 2022 – gewonnen door Danira Boekhriss Terkessidis – is het dit jaar weer tijd voor een gewoon seizoen van De Slimste Mens ter Wereld. Het programma is daarbij al toe aan zijn 21ste jaargang, maar dat wil niet zeggen dat de mogelijke kandidaten op zijn.

De Ideale Wereld

Dat werd gisterenavond duidelijk tijdens een uitzending van De Ideale Wereld op Canvas. Daar was Erik Van Looy namelijk te gast. Presentatrice Ella Leyers, recordhouder op het vlak van aantal deelnames in De Slimste Mens ter Wereld, vroeg de presentator van de populaire quiz daar of hij haar sidekick Jade Mintjens al gevraagd had.

“Nee, maar dat ga ik nu doen. Ik heb het nog nooit live in een show gevraagd. Maar Jade, ik zou graag hebben dat je meedoet”, zei Erik Van Looy vervolgens. Lang moest Jade Mintjes niet twijfelen over haar antwoord, want al snel volgde een volmondige “Ja!”. “Mijn geluk kan niet op”, voegde ze er nog aan toe.

Jade Mintjes

De 24-jarige Jade Mintjes maakt in 2013 haar televisiedebuut in Jij Kiest!. Daarna was ze in 2017 als haarzelf te zien in Voor de Leeuwen en speelde ze in Ghost Rockers op Ketnet de rol van Eva. De jaren erna was ze onder andere te zien in haar eigen mockumentary op VTM GO, Instafamous, en haalde ze de finale van Humo’s Comedy Cup. Sinds 2021 is ze een van de vaste sidekicks van De Ideale Wereld, waarin ze ook regelmatig te zien is in de sketches van het programma.

Meer
Lees meer...