‘De Slimste Mens ter Wereld’ vult deelnemerslijst verder aan met nieuwe naam

We kennen alweer een nieuwe deelnemer voor het aankomende seizoen van De Slimste Mens ter Wereld. Het gaat om auteur en scenarist Elisabeth Lucie Baeten. Zij maakte haar deelname zelf bekend in de podcast Achter De Schermen van GoPlay.

Na de jubileumeditie De Allerslimste Mens ter Wereld in 2022 – gewonnen door Danira Boukhriss Terkessidis – is het dit jaar weer tijd voor een gewoon seizoen van De Slimste Mens ter Wereld. Het programma is daarbij al toe aan zijn 21ste jaargang, maar dat wil niet zeggen dat de mogelijke kandidaten op zijn.

Al heel wat namen

Eind januari maakte Erik Van Looy namelijk al de eerste kandidaat bekend voor het nieuwe seizoen: actrice en comédienne Jade Mintjens. Enkele weken later volgde met voormalige miss en presentatrice Annelien Coorevits een tweede naam. De derde naam kregen we begin juni met regisseur Robin Pront.

Begin juli volgden nog eens twee namen: comedian Alex Agnew en actrice en presentatrice Nathalie Meskens. De laatste weken maakte de zender ook al bekend dat Average RobPetra De SutterFien Germijns, Spinvis en Toby Alderweireld zullen deelnemen.

Elisabeth Lucie Baeten

Daarmee kennen we al tien namen en sinds vanmorgen is daar een elfde naam bijgekomen. In de podcast Achter De Schermen deelde Elisabeth Lucie Baeten de primeur over haar deelname met hosts Pieterjan en Jeff en tweede gast Cath Luyten. “In 2019 heb ik al getest. Die test was best oké, maar ik was toen zwanger en dat is niet zo goed voor de intelligentie”, legt ze uit. Later dit jaar krijgt Elisabeth Lucie Baeten dan toch haar kans.

De 32-jarige Elisabeth Lucie Baeten begon in 2018 als scenarioschrijver. Ze werkte onder andere voor Loslopend Wild en recent ook voor het tweede seizoen van Nonkels. Dit jaar speelt ze de hoofdrol in De Laatste Dag, waarvoor ze ook meewerkte aan het scenario. Recent bracht Baeten met En ze leefden nog haar eerst sprookjesboek uit.

Meer
Lees meer...