‘De Slimste Mens ter Wereld’: Geeft Erik Van Looy de presentatie door aan iemand anders?

Is er een grote verandering op komst in De Slimste Mens ter Wereld. Na een mysterieuze eerste teaser van voor het nieuwe seizoen lijkt Jeroom nu groot nieuws te verklappen. Hij laat op Instagram namelijk weten dat hij de sleutel als presentator overneemt van Erik Van Looy, of is het enkel maar een promotiestunt? Woensdag weten we alvast meer.

Na de jubileumeditie De Allerslimste Mens ter Wereld in 2022 – gewonnen door Danira Boukhriss Terkessidis – is het dit jaar weer tijd voor een gewoon seizoen van De Slimste Mens ter Wereld. Het programma is daarbij al toe aan zijn 21ste jaargang, maar dat wil niet zeggen dat de mogelijke kandidaten op zijn.

Kandidaten

Eind januari maakte Erik Van Looy namelijk al de eerste kandidaat bekend voor het nieuwe seizoen: actrice en comédienne Jade Mintjens. Enkele weken later volgde met voormalige miss en presentatrice Annelien Coorevits een tweede naam. De derde naam kregen we begin juni met regisseur Robin Pront.

Begin juli volgden nog eens twee namen: comedian Alex Agnew en actrice en presentatrice Nathalie Meskens. De laatste weken maakte de zender ook al bekend dat Average RobPetra De SutterFien GermijnsSpinvisToby Alderweireld en Elisabeth Lucie Baeten zullen deelnemen.

Jeroom

Omdat de nieuwe namen elkaar steeds sneller opvolgden, was er al een vermoeden dat het nieuwe seizoen van De Slimste Mens ter Wereld niet ver meer af was. Dat vermoeden is afgelopen weekend deels bevestigd. Play4 deelde toen namelijk een korte teaser voor het programma. Daarin zagen we Erik Van Looy met enkele juryleden aan een chique eettafel zitten. Op het einde van de video, die naam Het onmogelijke is gebeurd … kreeg, zien we hoe Erik stikt in een radijs.

Vandaag kwam er dan een vervolg op die cryptische clip. Jeroom deelde op zijn Instagram namelijk een foto van hemzelf met de sleutel uit de video van Play. “Erik zijn vervaldatum is eindelijk bereikt. Ik word dus de nieuwe presentator van De Slimste Mens!”, valt erbij te lezen. “Woensdag meer nieuws …”, volgt daarna. We zullen dus nog even moeten wachten voor we echt weten hoe de vork in de steel zit.

Meer
Lees meer...