‘Onder Vuur’: Opnames voor derde seizoen gestart … met nieuwe castleden

De opnames voor het derde seizoen van Onder Vuur zijn van start gegaan. De eerste twee seizoenen van deze serie scoorden zowel op VRT 1 als internationaal op Netflix en dus gaat de Vlaamse fictiereeks ook in de toekomst verder.

De Vlaamse fictiereeks Onder Vuur ging in september 2021 van start op VRT 1. Met onder andere onder anderen Louis Talpe, Lynn Van Royen, Sam Louwyck, Dirk Van Dijck en Ann Tuts kon de serie pronken met heel wat grote namen. De reeks bleek dan ook een succes en kreeg eind 2022 een tweede seizoen. Ook dat haalde gemiddeld meer dan 1 miljoen kijkers en dus komt er in de toekomst minstens een derde seizoen aan.

Oostende

Onder Vuur speelt zich af tegen de achtergrond van kuststad Oostende en gaat over een brandweerkorps. De spectaculaire interventies worden op het scherm afgewisseld met menselijke verhalen. In het derde seizoen zullen zich vier nieuwe gezichten bij de cast voegen. Het korps van Post Oosteroever is namelijk samengesmolten met Post Noordhoek uit Wenduine en dus krijgen de brandweerlui versterking.

Nieuwe castleden

Het gaat om alleenstaande moeder Cassia (Anushka Melkonian), strikte adjudant Pieter (Vincent Van Sande), topchauffeur Nouri (L’Hamiti Izzy Ismael) en tattooartieste Jade (Ellen Sterckx). Zij zorgen voor een nieuwe drive in het team, maar brengen uiteraard ook spanningen met zich mee. Vooral Orlando (Louis Talpe), die onverwachts terugkeert uit Zweden, blijkt het moeilijk te hebben met die nieuwe wind. Luitenant Dominique (Lien De Graeve) staat dan ook voor de moeilijke taak om alle neuzen in dezelfde richting te krijgen.

De spanningen in Post Oosteroever stijgen naar een kookpunt wanneer na een interventie een jongeman dood wordt teruggevonden. Daarop klaagt zijn invloedrijke vader Lorenz Lefever (Wim Willaert) de kazerne aan. Vervolgens keert ook de publieke opinie zich tegen Post Oosteroever, waardoor de gemoederen steeds meer oververhit raken. Als een oude bekende ook nog eens op wraak belust is, wordt het voor Dominique heel moeilijk.

Onder-Vuur-seizoen-3
Ellen Sterckx, Vincent Van Sande, Ellen Sterckx en L’Hamiti Izzy Ismael – Bron: VRT

Onder Vuur is in het najaar van 2024 te zien op VRT 1 en VRT MAX. Daarvoor zal de reeks ook al beschikbaar zijn op Streamz.

Meer
Lees meer...