‘Patiënt Dompi’ neemt kijker deze week mee tijdens operatie

Sinds eind vorige maand kan je op Play4 het traject van acteur Dominique Van Malder volgen in Patiënt Dompi. Daarin neemt hij ons mee in zijn weg naar een ‘nieuw lichaam’. In de vorige twee afleveringen zagen we hoe hij op bezoek ging bij specialisten, in de volgende aflevering is het tijd voor de operatie.

Met zijn imposante verschijning speelt presentator en acteur Dominique Van Malder, roepnaam Dompi, de pannen van het dak op de planken en voor de camera, maar het wordt fysiek steeds zwaarder om al dat gewicht mee te torsen.

Na jaren van mislukte diëten besluit hij zijn leven drastisch te veranderen en wil hij uitzoeken of hij in aanmerking komt voor een gastric bypass operatie. Dat traject wordt volledig in beeld gebracht in Patiënt Dompi.

Patiënt Dompi

“Doorheen de jaren werd mijn lijf ook mijn kostuum”, vertelt Dominique al in de intro van het programma. “Ik schreef er zelfs een reeks over: Albatros. Al sinds mijn 7de worstel ik met mijn gewicht. Maar nu, nu maak ik me echt zorgen. Ik hou van m’n lijvig lijf maar ik ben ongezonder dan ooit en ik heb nood aan een permanente oplossing. Want als ik heel eerlijk ben: ik ben een patiënt. Ge kunt schrik hebben en het niet proberen, en ge kunt schrik hebben en het wel proberen. Ik koos voor de tweede optie.”

Na een tijdje twijfelen, koos de acteur er, met de hulp van specialisten, voor om de operatie te ondergaan. Die operatie krijgen we deze week te zien in de derde aflevering. De ingreep zelf duurt niet lang, maar wanneer hij uit de narcose ontwaakt, bevindt hij zich meteen in een nieuwe realiteit.

Nieuwe realiteit

Zo krijgt de kijker onder andere te zien hoe Dominique te maken krijgt met hartkloppingen en een zweetaanval. Maar ook eten krijgt natuurlijk een volledig andere invulling. Een dag na zijn laatste maaltijd, krijgt hij een yoghurt en twee beschuiten voorgeschoteld. Maar na twee hapjes besluit hij al af te ronden.

Bekijk hier een fragment uit de vorige aflevering van Patiënt Dompi:

Patiënt Dompi is elke woensdag om 21.00 te zien op Play4 en GoPlay

Meer
Lees meer...