‘De Slimste Mens ter Wereld’: Wie is Maureen Vanherberghen en waar kan je haar van kennen?

Het is vanavond al tijd voor de laatste aflevering van de tweede week van De Slimste Mens ter Wereld. Gisteren ging de overwinning naar nieuwkomer Soundos El Ahmadi. Daarna won Alex Agnew nipt van Aimé Claeys, waardoor Alex al naar z’n achtste aflevering gaat. Daarin zal Maureen Vanherberghen voor de eerste keer haar kans wagen. Dit is waar je haar van kan kennen.

Het 21ste seizoen van De Slimste Mens ter Wereld is al toe aan z’n achtste aflevering. Daarin zullen comedians Soundos El Ahmadi en Alex Agnew het gezelschap krijgen van presentatrice, zangeres en actrice Maureen Vanherberghen. Maureen was al in heel wat verschillende programma’s te zien en horen. We geven je hier een korte samenvatting.

Maureen Vanherberghen

Veel mensen zijn het misschien al vergeten maar Maureen Vanherberghen startte haar carrière met een auditie voor Idool 2011. Ze eindigde daar op de vierde plaats en viel dus nét naast het podium, maar haar deelname leverde haar wel een muziekcarrière op waardoor ze in 2011 zelfs de introsong van Familie mocht inzingen.

Vanaf 2013 is Maureen aan de slag bij Ketnet, waar ze lang te zien was als een van de helden van het gelijknamige programma. Daarbij bleef ze ook actief als zangeres, want Maureen werd in datzelfde jaar ook lid van de KetnetBand.

In 2016 was Maureen voor het eerst te horen op de radio. Toen ging het om Qmusic, maar recent maakte ze de overstap naar MNM. Daarnaast was Maureen ook te zien als reporter in het zomerprogramma 1000 zonnen van Eén. Later was ze ook te zien als presentatrice in Vlaanderen Vakantieland. In 2022 was Maureen dan weer te zien op VTM als een van de deelnemers van het eerste seizoen van De Verraders. Sinds dit jaar speelt Maureen Vanherberghen de rol van inspecteur Marlies Kennis in Familie, waarmee ze dus de cirkel rondmaakt, nadat ze 12 jaar geleden de introsong voor de reeks verzorgde.

De Slimste Mens ter Wereld is elke maandag tot en met donderdag om 21.15 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.

Meer
Lees meer...