‘De Slimste Mens ter Wereld’: Wie is Jade Mintjens en waar kan je haar van kennen?

Gisteren moesten we na een (niet superspannende) finale afscheid nemen van Nathalie Meskens in De Slimste Mens ter Wereld. Fien Germijns gaat daardoor al naar haar zesde aflevering en Robin Pront zal voor de tweede keer te zien zijn in de quiz. Zij worden vanavond uitgedaagd door Jade Mintjens. Dit is waar je haar van kan kennen.

Het is vanavond al tijd voor de veertiende aflevering van De Slimste Mens ter Wereld. Sinds gisteren is Fien Germijns officieel de op één na beste speler van het jaar en zij komt nu dus in de buurt van het record van Alex Agnew van acht afleveringen. Zij kreeg gisteren het gezelschap van regisseur Robin Pront en daar zal vanavond ook Jade Mintjens bijkomen.

Jade Mintjens

Jade Mintjens is nu vooral bekend als comedian, maar ze begon haar carrière eigenlijk als actrice. Zo was ze in 2013, toen ze amper 15 jaar oud was, samen met onder andere Pommelien Thijs te zien in Jij Kiest!. Van 2014 tot 2015 stond ze zo op de planken met het theatergezelschap fABULEUS. In 2017 was ze voor het eerst op televisie te zien als comedian. De toen 18-jarige Jade Mintjens was een van de deelnemers het programma Voor de Leeuwen, waarin acht jonge talenten opdrachten moesten uitvoeren om het publiek aan het lachen te brengen. Datzelfde jaar was ze ook te zien als Eva in de Ketnetreeks Ghost Rockers. In 2020 speelde Jade de hoofdrol in de VTM GO-mockumentary Instafamous.

Sinds 2021 stond Jade Mintjens in de finale van Humo’s Comedy Cup. Ze eindigde daar op de tweede plaats na Vincent Voeten, die dit jaar ook te zien zal zijn in De Slimste Mens ter Wereld. Later datzelfde jaar werd Jade Mintjens een van de vaste sidekicks in De Ideale Wereld op Canvas. Vanaf dit jaar is ze ook te zien als de voorzitster van de vragenmakers in de quiz Ik heb het u letterlijk juist gezegd.

Jade Mintjes was in januari, ondertussen al 11 maanden geleden, de eerste naam die we leerden kennen voor het 21ste seizoen van De Slimste Mens ter Wereld. Zij kon zich dus het langste voorbereiden op haar deelname, maar vanavond zullen we dus zien of dat z’n vruchten zal afwerpen. Het wordt haar wel meteen niet makkelijk gemaakt want Jade liet al weten dat ze een grote fan is van Bart Cannaerts en laat die nu net in de jury zitten tijdens haar eerste aflevering. Hopelijk kan ze dus haar cool bewaren.

De Slimste Mens ter Wereld is elke maandag tot en met donderdag om 21.15 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.

Meer
Lees meer...