‘De Slimste Mens ter Wereld’: Wie is Nathalie Meskens en waar kan je haar van kennen?

Het is vanavond al tijd voor de dertiende aflevering van De Slimste Mens ter Wereld. Daarbij zullen Fien Germijns en Comfort Achuo (Commy van De Mol) het gezelschap krijgen van Nathalie Meskens. Zij was de afgelopen jaren als actrice en presentatrice al te zien in verschillende programma’s. Dit is waar je haar van kan kennen.

In de twaalfde aflevering van De Slimste Mens ter Wereld moesten we na vijf afleveringen afscheid nemen van Maureen Vanherberghen. Fien Germijns zal vanavond al voor de vierde keer te zien zijn, wat normaal gezien genoeg is voor een ticket voor de finaleweken. Commy (van De Mol) gaat naar haar tweede aflevering. Zij nemen het vanavond op tegen Nathalie Meskens.

Nathalie Meskens

Wie alle afleveringen van De Slimste Mens ter Wereld ondertussen al heeft gezien, zou al zeker vier trefwoorden moeten kunnen geven over Nathalie Meskens. Enkele afleveringen geleden was zij namelijk een vraag in het programma. De trefwoorden waren toen: “Presentatrice, actrice, Beste Kijkers en VTM”, maar ze heeft nog heel wat meer gedaan.

In 1999 scoorde Nathalie Meskens, op 17-jarige leeftijd haar eerste filmrol. Ze was toen te zien als Ellen in Blinker, een jaar later hernam ze die rol voor Blinker en het Bagbag-juweel. In 2004 maakte Nathalie Meskens haar televisiedebuut als hoofdrolspeelster in de serie Uit het leven gegrepen: Kaat & co, die uiteindelijk vijf seizoenen kreeg. In de jaren daarna was Nathalie Meskens te zien in gastrollen in Kinderen van Dewindt en De co-assistent. Haar volgende grote rol kreeg ze in het programma Wij van België op VTM, waarin ze de rol van toen nog prinses Mathilde speelde. Later datzelfde jaar was ze te zien in David, waarin ze naast haar toenmalige vriend (en later echtgenoot) Jeroen Van Dyck speelde.

De twee openden in 2012 ook hun eigen restaurant Yam Thai in Antwerpen. in 2015 openden ze nog een tweede restaurant Nimman, maar dat kon het succes van het eerste niet evenaren en ging in 2018 failliet. Yam Thai is nog steeds geopend, maar toen het koppel uit elkaar ging in 2016 stapte Nathalie uit de zaak.

Tegen de Sterren op

De meeste mensen kennen Nathalie Meskens waarschijnlijk van Tegen de Sterren op, dat van 2010 tot 2018 te zien was op VTM. Daarin kroop Nathalie Meskens in de huid van verschillende bekende Vlamingen.

Sinds 2014 is ze ook aan de slag als presentatrice. Zo presenteerde ze al onder andere Beste Kijkers, 2 Meisjes op het Strand en Wat een Jaar. Nathalie Meskens was in 2010 al eens te zien in De Allerslimste Mens ter Wereld. Daarbij nam ze plaats achter de jurytafel, maar nu waagt ze dus zelf haar kans.

De Slimste Mens ter Wereld is elke maandag tot en met donderdag om 21.15 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.

Meer
Lees meer...