‘De Slimste Mens ter Wereld’: Wie is Comfort ‘Commy’ Achuo en waar kan je haar van kennen?

Na een blitsbezoekje van Average Rob zullen Maureen Vanherberghen en Fien Germijns vanavond het gezelschap krijgen van Comfort Achuo, die we beter kennen als Commy. Zij was te zien in het laatste seizoen van De Mol, waarin ze ook de mol bleek te zijn.

Het is vanavond al tijd voor de laatste aflevering van de derde week van De Slimste Mens ter Wereld. Daarin zullen presentatrices Maureen Vanherberghen (vijfde aflevering) en Fien Germijns (derde aflevering) het gezelschap krijgen van Comfort Achuo, die we eerder dit jaar leerden kennen in het elfde seizoen van De Mol.

Commy

Comfort Achuo was een van de deelnemers van het bijzondere elfde seizoen van De Mol. Matteo Simoni was namelijk een van de deelnemers, maar hij moest al op het einde van de eerste aflevering het spel verlaten. Wie wel tot het einde te zien was, was Comfort aka Commy. Zij speelde samen met Toos en Lancelot de finale en bleek daarbij de mol te zijn. Hoewel de twee andere finalisten Commy al even in de gaten hadden als mol, kwam het voor veel kijkers als een verrassing dat de Gentse gynaecologe de mol was.

Commy werd geboren in Kameroen, maar groeide op in Gent. Tegenwoordig woont ze in het Brusselse Jette, waar ze aan de slag is als gynaecologe. Daarnaast heeft Commy ook haar eigen project Medibamba, waarmee ze geld inzamelt voor de gezondheidszorg in Kameroen en medische stages in dat land promoot. Lancelot, die De Mol won, besloot om een deel van de prijzenpot van 27.320 euro te doneren aan Medibamba.

Vierde mol in De Slimste Mens ter Wereld

Comfort is na Gilles, Pieter en Alina, de vierde mol die het aandurft om deel te nemen aan De Slimste Mens ter Wereld. Pieter en Alina vielen allebei meteen af in hun eerste aflevering, maar Gilles kon het 14de seizoen winnen. De success rate van mollen in De Slimste Mens ter Wereld is dus heel wisselvallig.

Of Commy in de voetsporen van Gilles zal treden of net als Pieter en Alina al meteen het spel zal moeten verlaten, komen we vanavond te weten in de twaalfde aflevering van De Slimste Mens ter Wereld.

De Slimste Mens ter Wereld is elke maandag tot en met donderdag om 21.15 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.

Meer
Lees meer...