‘De Slimste Mens ter Wereld’: Wie is Robin Pront en waar kan je hem van kennen?

We zijn vanavond al toe aan de veertiende aflevering van De Slimste Mens ter Wereld en daarin zal de zestiende kandidaat van dit seizoen te zien zijn. Het gaat om regisseur Robin Pront, die eigenlijk eerder al eens deelnam aan De Slimste Mens ter Wereld, maar toen was dat nog als onbekende Vlaming.

Gisteren moesten we in De Slimste Mens ter Wereld afscheid nemen van Comfort Achuo aka Commy van De Mol. Fien Germijns verzekerde een ticket voor haar vijfde aflevering en Nathalie Meskens mag voor de tweede keer plaatsnemen in de oranje zetels van de quiz. Zij krijgen vanavond het gezelschap van regisseur Robin Pront.

Robin Pront

Robin Pront zal vanavond niet voor de eerste keer deelnemen aan De Slimste Mens ter Wereld. Hij was in 2012 namelijk een van de vier onbekende deelnemers aan de quiz. Toen hield hij twee afleveringen stand, dus zal hij nu als BV beter proberen te doen. Bij zijn eerste deelname aan De Slimste Mens ter Wereld was Robin Pront dan wel een onbekende Vlaming, maar op dat moment had hij eigenlijk al twee kortfilms op z’n naam staan met een indrukwekkende cast. Zo kon hij voor Plan B uit 2008 rekenen op Manou Kersting en Jeroen Perceval en werkte hij in 2010 opnieuw samen met Jeroen Perceval én Matthias Schoenaerts voor Injury Time.

Zijn eerste langspeelfilm kwam er in 2015. Toen verscheen D’Ardennen met naast Jeroen Perceval deze keer ook Kevin Janssens, Veerle Baetens en Jan Bijvoet in de hoofdrollen. In 2017 was Pront verantwoordelijk voor enkele afleveringen van de VTM-reeks De Bende van Jan de Lichte. Zijn tweede langspeelfilm volgde in 2020 met The Silencing, met Game of Thrones-acteur Nikolaj Coster-Waldau in de hoofdrol.

Zillion

Maar de bekendste film van Robin Pront is zonder twijfel Zillion. Die film, die het verhaal van Frank Verstraeten en zijn legendarische discotheek vertelt, verscheen vorig jaar en werd razend populair. In de film zijn de hoofdrollen weggelegd voor onder andere Jonas Vermeulen, Charlotte Timmers, Matteo Simoni en Barbara Sarafian.

Zillion lokte meer dan 700.000 duizend kijklustigen naar de filmzalen en staat daarmee op de achtste plaats in de lijst met de meest succesvolle Vlaamse films aller tijden. Die lijst wordt nog steeds aangevoerd door Loft van Erik Van Looy.

De Slimste Mens ter Wereld is elke maandag tot en met donderdag om 21.15 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.

Meer
Lees meer...