Nieuwe quiz ‘Ik heb het u letterlijk juist gezegd’ met Philippe Geubels is vanaf volgende week te zien op VRT 1

Het nieuwe televisieseizoen staat voor de deur en daarbij pakt VRT 1 uit met verschillende nieuwe programma’s. Een daarvan wordt de nieuwe zondagavondquiz Ik heb het u letterlijk juist gezegd met Philippe Geubels als quizmaster.

De titel van de nieuwe quiz Ik heb het u letterlijk juist gezegd zegt eigenlijk al wat je van de quiz kan verwachten. Tijdens het programma zullen de deelnemers de antwoorden namelijk gewoon cadeau krijgen. Al weten ze op dat moment natuurlijk nog niet wat de vraag is.

Ik heb het u letterlijk juist gezegd

Ik heb het u letterlijk juist gezegd wordt omschreven als de makkelijkste quiz van Vlaanderen. “Eindelijk een quiz voor mensen die geen tijd hebben om hele dagen Wikipedia te lezen of Trivial Pursuit-kaartjes van buiten te leren”, lacht Philippe Geubels zo. En inderdaad, een quiz waarin je de antwoorden gewoon krijgt, da’s natuurlijk makkelijk. Maar toch zullen de kandidaten aandachtig moeten zijn.

De vragen van de quiz worden pas bedacht tijdens het programma. Een professioneel team van vragenmakers houdt zich daarmee bezig, maar soms komen de vragen ook gewoon van presentator Philippe Geubels zelf. Met multiplechoice-drama’s tot gevolg als: “Is Messalina een nummer van Helmut Lotti, een dochter van Helmut Lotti of een Tapasbar in Laarne?”

Elke week zullen vier onbekende Vlamingen het tegen elkaar opnemen. Het gaat daarbij niet om de beste quizzers, maar vooral om mensen met een leuke persoonlijkheid en straffe verhalen. De twee beste kandidaten stoten door naar de finale waarin ze moeten inschatten wat hun tegenspeler al dan niet onthouden heeft. De winnaar neemt 15.000 euro mee naar huis.

Ik heb het u letterlijk juist gezegd is vanaf 3 september elke zondag om 20 uur te zien op VRT 1 en VRT MAX.

Meer
Lees meer...