‘De Slimste Mens ter Wereld’: Wie is Vincent Voeten en waar kan je hem van kennen?

Vanavond gaat de zesde week van De Slimste Mens ter Wereld van start. Daarin zal comedian Vincent Voeten voor de eerste keer te zien zijn. Hij won vorig jaar de Humo’s Comedy Cup. Dit is waar je hem van kan kennen.

Het mocht donderdag niet zijn. Regisseur Robin Pront sneuvelde in zijn zevende aflevering. Daardoor kon hij het record van Alex Agnew nét niet evenaren. Hem zien we dus wel zeker terug in de finaleweken. Jeroen Leenders gaat naar z’n derde aflevering en Laura De Geest zal voor de tweede keer te zien zijn in De Slimste Mens ter Wereld. Zij krijgen het gezelschap van Vincent Voeten.

Vincent Voeten

Kempenaar Vincent Voeten is bekend als comedian, maar daarvoor was hij aan de slag als politie-inspecteur. In 2016 zette hij z’n eerste stapjes in de comedywereld. Een jaar later, in 2017 haalde hij al de finale in de Lunatic Comedy Award en won hij de Utrechtse Comedy Talent Award, wat de grootste standupcomedywedstrijd van Nederland is. Hierdoor werd hij opgepikt door Jens Dendoncker en mocht hij ook mee touren met Michael Van Peer en Alex Agnew.

Vorig jaar won Vincent Voeten de Humo’s Comedy Cup, waarna z’n carrière volledig gelanceerd was. Zo was hij ondertussen al te zien in verschillende televisieprogramma’s. Vincent Voeten is zo een van de sidekicks in De Ideale Wereld en was ook al te zien in Het Jachtseizoen en Voordat de bom valt van Pedro Elias. Daarnaast had hij ook een rol in de fictiereeks Onderhuids, waarin hij een brandweerman speelde. Die reeks is te bekijken via Streamz.

Op dit moment is Vincent Voeten ook aan het toeren met zijn theatershow ‘SMAAD’. Tickets voor deze shows zijn nog steeds verkrijgbaar.

De Slimste Mens ter Wereld is elke maandag tot en met donderdag om 21.15 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.

Meer
Lees meer...