‘De Slimste Mens ter Wereld’: Wie is Jacotte Brokken en waar kan je haar van kennen?

Vanavond krijgen Charlotte Adigéry en Guga Baúl in De Slimste Mens ter Wereld het gezelschap van Jacotte Brokken. Zij volgde eerder dit jaar oerweerman Frank Deboosere op en presenteert sinds maart afwisselend met Sabine Hagedoren en Bram Verbruggen Het Weer op VRT1. Dit is waar je haar nog meer van kan kennen.

Het is vanavond al tijd voor de laatste aflevering van de voorlaatste week met nieuwe deelnemers. Volgende week zullen er dus nog maar vier nieuwe kandidaten hun intrede doen in de quiz, waarna het tijd is voor de finaleweken. De op vier na laatste deelnemer van het seizoen is Jacotte Brokken, die eerder dit jaar de nieuwe weervrouw van VRT1 werd.

Jacotte Brokken

De trouwe VRT1-kijker leerde Jacotte Brokken in april kennen als nieuwe weervrouw bij VRT. Op 4 april presenteerde ze haar allereerste weerbericht en sindsdien is ze elke week te zien op VRT1, waar ze afwisselend met Sabine Hagedoren en Bram Verbruggen het mooie – en helaas ook minder mooie – weer maakt.

Jacotte Brokken behaalde in 2015 haar diploma als master in de scheikunde. Daarna volgde ze nog een lerarenopleiding én een postgraduaat Digital Content Creation. Na haar studies werkte ze eerst in het onderwijs en de chemische industrie. Nadien behaalde ze ook een doctoraat én werd ze docent klimaatjournalistiek aan de Arteveldehogeschool in Gent.

Jacotte begon in 2019 te werken bij de VRT als digital creative. Daardoor werkte ze mee aan onder andere Culture Club op Radio1 en De Warmste Week van Studio Brussel. Bij diezelfde radiozender nam Jacotte ook deel aan Studio Dada, waarbij op zoek wordt gegaan naar nieuw radiotalent. Maar de passie van Jacotte bleef altijd wetenschap. Zo startte ze in 2019, in samenwerking met de Vlaamse STEM Olympiade en het tijdschrift Eos, de wetenschapsvlog Weet je Watt? voor jongeren en leerkrachten. Ze maakt ook podcasts over het klimaat en wetenschap en is actief op TikTok en YouTube.

De Slimste Mens ter Wereld is elke maandag tot en met donderdag om 21.15 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.

Meer
Lees meer...