‘De Slimste Mens ter Wereld’: Wie is Guga Baúl en waar kan je hem van kennen?

Het mocht gisteren niet zijn, nét voor Jeroen Leenders het record van Alex Agnew zou evenaren, verloor hij dan toch in het eindspel. Daardoor stoot Charlotte Adigéry door naar haar vijfde aflevering. Petra De Sutter gaat naar haar tweede aflevering. Daarin treffen ze Guga Baúl. Dit is waar je hem van kan kennen.

Het einde van De Slimste Mens ter Wereld komt in zicht. In totaal zullen er nog maar zeven nieuwe deelnemers hun intrede doen in de quiz. De eerste daarvan is Guga Baúl.

Guga Baúl

Guga Baúl is de artiestennaam van Laurent Bailleul. Hij baseerde zijn artiestennaam op twee van zijn idolen. Guga verwijst naar de Braziliaanse voormalige tennisser Gustavo Kuerten. Baúl is een samenstelling van zijn eigen achternaam Bailleul en de voetballer Raúl González Blanco. Eigenlijk maakte hij z’n televisiedebuut in 2003 als figurant in F.C. De Kampioenen. In 2005 volgde zijn debuut als comedian, maar hij brak pas echt door in 2010 toen hij een van de vaste gezichten van Tegen de Sterren op werd. Daar imiteerde hij jarenlang tientallen mensen.

In 2012 had Guga Baúl zijn eerste eigen theatershow Maestroloog, die ook nog eens hernomen werd in 2013 én een dvd kreeg in 2015. Daarnaast was hij ook te zien in Sportstories, de sporttheatershow van Stef Wijnants. Ondertussen was Guga ook te zien in heel wat verschillende programma’s zoals Funnymals, Boxing Stars, Lang Leve, Beste Kijkers en The Masked Singer. Ook speelde hij mee in de tweede, derde en vierde langspeelfilm van F.C. De Kampioenen, waarmee hij de cirkel rondmaakte.

Het zal niet de eerste keer zijn dat Guga Baúl te zien is in De Slimste Mens ter Wereld. Hij nam in 2012 namelijk al eens deel. In dat seizoen kon hij drie afleveringen meespelen, waarvan hij er twee won. Een jaar later was hij ook te zien als jurylid. Nu is zijn partner Tine Embrechts jurylid. Zij zal in zijn eerste aflevering alvast niet in de jury zitten, maar dat kan in een volgende aflevering mogelijk wel het geval zijn. Al zal Guga dan wel z’n debuut moeten overleven.

De Slimste Mens ter Wereld is elke maandag tot en met donderdag om 21.15 uur te zien op Play4 en GoPlay.

Meer
Lees meer...