‘De Slimste Mens ter Wereld’: Erik doet opvallende onthulling over zijn broer

Het nieuwe seizoen van De Slimste Mens ter Wereld is van start gegaan. In de eerste aflevering namen Daan Alferink, Tess Elst en Xander De Rycke het al tegen elkaar op. Vandaag is het de beurt aan Patrick Van Looy, de jongere broer van presentator Erik.

Vanavond op Play4 is het tijd voor een klein familiefeestje. In de nieuwe aflevering van De Slimste Mens ter Wereld komt Patrick Van Looy er namelijk bij als nieuwe kandidaat. Hij is de jongere broer van Erik en was gisteren al kort even te zien in de quiz.

Patrick Van Looy zal vanavond Xander de Rycke vervangen nadat die nipt de finale tegen Daan Alferink verloor. Tess Elst werd de slimste van de dag. Zij sloot de avond af met een sterke filmpjesronde waarin ze 5 op 5 haalde.

Opvallende onthulling

Na jaren proberen is het Erik dus eindelijk gelukt om zijn broer te overtuigen mee te doen aan de quiz. Tijdens de aflevering van gisteren deed de presentator al een trotse uitspraak. Hij vertelde namelijk dat Patrick maar liefst 8 talen spreekt. Maar of dat genoeg zal zijn om het ook ver te brengen in deze quiz, zal moeten blijken.

Tijdens de aflevering komt de kijker alvast meer te weten over de kindertijd van de twee broers. “Ik heb soms misbruik gemaakt van het feit dat jij zo verlegen was”, vertelt Erik. “Er was een soort meester-slaafverhouding.” Daarbij vertelt hij over de roman De lotgevallen van de brave soldaat Švejk, waarin hij zijn broer vaak vergeleek met de brave soldaat. “Ik vroeg hem dan om een cola te halen en als hij dat niet wilde doen, vroeg ik of we Soldaat Švejk gingen spelen. Dan deed hij dat toch.”

Bekijk hier een fragment:

De Slimste Mens ter Wereld is van maandag tot donderdag om 21.15 uur te zien op Play4 en GoPlay.

Meer
Lees meer...