‘De Verraders’: De deelnemers krijgen de kans om het conclaaf te vermijden, maar gaan ze daar ook voor?

In de nieuwe aflevering van De Verraders staat er voor de overgebleven deelnemers tijdens een missie wel bijzonder veel op het spel. Ze kunnen niet alleen een bezoek aan de wapenkamer verdienen, maar kunnen er als groep ook voor kiezen om samen te proberen het conclaaf te vermijden. Voor de drie verraders is dat laatste natuurlijk het doemscenario.

Na de onterechte verbanning van meesterspeurder Joris Brys blijven er in De Verraders nog elf kandidaten over. Met William Boeva, Sean D’hondt en Roman Van Houtvan zitten daar drie verraders tussen.

Kruiken kapotschieten

De bondgenoten moeten dus een versnelling hoger schakelen en daar krijgen ze van Staf Coppens tijdens een nieuwe missie een unieke kans toe. Er moeten tijdens die missie namelijk kruiken door een bos gemanoeuvreerd worden waarna ze stukgeschoten kunnen worden. Wanneer een kruik met iemands naam wordt geraakt, mag die naar de wapenkamer

Er zijn echter ook vier gouden kruiken. Als die door de groep alle vier kapotgeschoten worden, komt er die avond geen conclaaf. Deze verrassende aankondiging zorgt meteen voor paniek bij de drie verraders. “Ik begon wit weg te trekken want dat willen wij natuurlijk niet. Dan kunnen we elkaar 48 uur niet spreken of overleggen in alle veiligheid”, klinkt het bij Sean.

De groep staat dus voor een cruciale keuze aan de start van de missie. Willen ze zichzelf veilig stellen en een plaats in de wapenkamer bemachtigen, of werken ze samen om het conclaaf te vermijden?

Bekijk hier het fragment uit De Verraders:

De Verraders is iedere zondag te zien op VTM en VTM GO.

Meer
Lees meer...