‘De Verraders’: Nieuwe verrader staat op en derde is onderweg na spannende aflevering

Het wordt spannend in De Verraders. De voorbije afleveringen zagen we al twee van de verraders vertrekken, maar nu lijkt er toch een grote ommekeer te komen. Met de komst van een nieuwe verrader en het vooruitzicht van een derde, blijft de spanning stijgen.

In De Verraders wordt het spel grondig door elkaar geschud. Na de eerste twee stemmingsrondes zijn er namelijk al twee verraders moeten vertrekken. Daardoor bleef William Boeva alleen over en kreeg hij de kans om een bondgenoot te verplichten over te stappen. Hij wist Sean Dhondt te dwingen om van kamp te wisselen.

Tegen zijn wil werd Sean een verrader, en hoewel hij in eerste instantie helemaal niet wilde, gooide hij zich al snel volledig in zijn nieuwe rol. Na een moord en een verbanning probeert het duo zelfs nog een extra verrader te overtuigen.

Moord op Amine

Het moment waarop Sean werd gechanteerd door William was een keerpunt in het spel. “Ik wilde dit echt niet. Ik ben enorm aangedaan,” reageerde Sean eerst. Toch besefte hij al snel dat hij geen keuze had: “Ik kan dit niet half doen. Ik moet nu een echte verrader worden. Ik moet liegen en bedriegen en ik heb geen tijd om te groeien in mijn rol.”

De nieuwe verraders, Sean en William, kregen niet veel tijd om hun nieuwe samenwerking te vieren. Ze moesten meteen hun eerste moord plegen. Het slachtoffer? Amine Boujouh, een strategische speler die vaak met theorieën op de proppen kwam. De moord was niet alleen een aanval op Amine, maar ook een poging om verwarring te zaaien binnen de groep.

Verbanning van Isabelle

Na de moord op Amine begon de groep toch met het verdenken van Gilles Mbiye-Beya. Maar omdat Joris Brys zo zeker was van zijn stuk en Isabelle verdacht, besliste de groep toch om hem te volgen.

Ze had geen idee dat ze in de vuurlinie stond en was zichtbaar emotioneel: “Ik kon mijn oren niet geloven. Ik voelde heel snel: ze hebben dit allemaal gezamenlijk beslist.” Ondanks de tactische verdediging van William, die haar verbanning in twijfel trok om zichzelf in een goed daglicht te stellen, werd Isabelle unaniem naar huis gestuurd.

Roman als nieuwe verrader?

Ondertussen moeten verraders Sean en William even verder met twee. Maar om het hen makkelijker te maken, moeten ze toch nog een derde persoon vinden. Daarbij denken ze aan acteur Roman Van Houtven. Roman is een kameleon, iemand die heel makkelijk vrienden maakt. Ik denk dat hij te overtuigen is. Hij wil het spel spelen en winnen”, klonk het bij de verraders. Of Roman de uitnodiging accepteert, krijgen we pas binnen twee weken te zien. Deze week is er namelijk geen aflevering.

De volgende aflevering van De Verraders is op 20 oktober te zien op VTM en VTM GO.

Meer
Lees meer...