‘De Verraders’: Staf Coppens kiest deze drie verraders

William Boeva, Lotte Vanwezemael en Jonatan Medart zijn de drie verraders van het derde seizoen van De Verraders. In de eerste aflevering kon je zien hoe Staf Coppens hen uitkoos, waarna ze meteen een eerste slachtoffer kozen.

Het derde seizoen van De Verraders is eindelijk van start gegaan op VTM. Het was meteen een bewogen aflevering, waarbij de twintig deelnemers direct werden ondergedompeld in het psychologische spel. Na allemaal een gesprek te zijn aangegaan met Stap Coppens was het aan hem om keuzes te maken.

William Boeva, Lotte Vanwezemael en Jonatan Medart

De volledige groep ging geblinddoekt in een cirkel zitten. Vervolgens kregen drie deelnemers een stil tikje op hun schouder. Komiek William Boeva, seksuologe Lotte Vanwezemael en content creator Jonatan Medart werden gebombardeerd tot verraders van dienst. Zij moeten dus proberen om de bondgenoten uit te schakelen.

“Ik wist het! Ik wist het gewoon. Iets in mij zei: William, jij bent geboren om een verrader te zijn. Toen die blinddoek afging, dacht ik: oké, rustig blijven. In de ogen blijven kijken. Dit is een spel, het spel moet gespeeld worden, en Boeva speelt graag spelletjes. Die mantel aandoen, dat is echt pure macht. Ik voelde me als Batman, maar dan van het onrecht. Nu is het spel écht begonnen en ik vind het geweldig!”, reageerde William meteen enthousiast.

Schrik voor vriendin Dorianne

Minder zelfzekerheid was er aanvankelijk bij Lotte. “Ik dacht echt: ik wil het niet, maar toen ik de hand op mijn schouders voelde, dacht ik, it’s meant to be. Dat machtig gevoel is wel een beetje kicken. Om te weten dat wij het hier voor het zeggen hebben. Ik ben heel blij eigenlijk. En toen dacht ik: shit! Als de blinddoek zo dadelijk afgaat, hoe moet ik me dan gedragen? Dit is een grote mindfuck”, klonk het bij haar.

Vooral het feit dat medekandidaat Dorianne Aussems een van haar beste vrienden is, bezorgde Lotte stress. “Ik keek naar Dorianne en ik zie dat ze mij keihard in de gaten houdt. Ze geeft mij bepaalde blikken van: er is duidelijk iets mis. Dorianne blijft kijken met haar typische blik. Ik werd even heel ongemakkelijk”, toonde ze haar bezorgdheid.

Spraakwaterval Jonatan

“Ik merkte dat mijn hart zo aan het bonken was dat ik gewoon begon te schokken. Ik dacht dat ik ging sterven op dat moment. Ik voel me zo’n sluwe vos! Ik ben het verraad van het verraad. Ik zit helemaal in het spel. Ik zit er helemaal in. Ik denk ook echt heel de tijd: hoe denken de bondgenoten? Hoe gaan ze het doen? Ik ben heel de tijd gewoon aan het ratelen tegen iedereen, maar ik moet soms ook een beetje meer leren zwijgen. Dat heb ik zelf ook opgemerkt”, blikte ook Jonatan Medart vooruit.

Bekijk hier het moment waarop de verraders worden gekozen:

De Verraders is iedere zondag om 19.55 te zien op VTM en VTM GO.

Meer
Lees meer...