‘De Warmste Week’ trekt ook dit jaar naar Brugge

Na de zeer succesvolle editie van 2023 zal De Warmste Week ook eind dit jaar doorgaan op ’t Zand in Brugge. De VRT maakte dat zojuist officieel door een gigantische vlam te gaan schilderen op het bekende plein in de West-Vlaamse hoofdstad.

De Warmste Week hoort ondertussen al bijna 20 jaar bij de kerstperiode in Vlaanderen. Het concept veranderde de afgelopen jaren regelmatig, maar het idee bleef altijd hetzelfde. Zeven dagen lang wordt er radio gemaakt en kunnen plaatjes aangevraagd worden in ruil voor een donatie voor het goede doel.

Brugge

Deze 146 uur radio werden afgelopen jaar verzorgd door Eva De Roo en Sam De Bruyn voor Studio Brussel en Robin Keyaert en Sander Gillis voor MNM. Zij zagen in het centrum van Brugge in totaal maar liefst 140.000 bezoekers langskomen op het plein ’t Zand. Daarmee was het een van de meest succesvolle edities van de laatste jaren. Dat bleek ook uit de opbrengst: 8.790.633 euro.

Het is dan ook geen verrassing dat de VRT heeft beslist om eind dit jaar terug te keren naar Brugge. VRT 1, Studio Brussel, MNM en Ketnet zullen van 18 tot en met 24 december 2024 opnieuw uitzenden vanop ’t Zand. “Ik ben trots dat we met Brugge opnieuw gaststad mogen zijn voor De Warmste Week. De editie van 2023 overtrof dan ook alle verwachtingen. De fantastische sfeer, vrolijkheid en verbinding in onze stad was onvergetelijk”, klinkt het bij burgemeester Dirk De fauw (CD&V).

Beleving

“De vorige editie van De Warmste Week was qua beleving misschien wel de meest succesvolle ooit en dat heeft veel te maken met de goede en intense samenwerking met de stad Brugge. We konden op ‘t Zand rekenen op meer dan 140.000 bezoekers, onder wie heel veel jongeren, waardoor het plein uitgroeide tot een magneet voor verbinding in Vlaanderen. We kijken ernaar uit om er met datzelfde enthousiasme en diezelfde verbondenheid eind dit jaar opnieuw een gloeiend warme week van te maken!”, zegt Frederik Delaplace, gedelegeerd bestuurder VRT.

Meer
Lees meer...