De zotte bedragen die casual vallen in een aflevering van The sky is the limit

Je zou er bijna aan gewend raken, de enorme bedragen waar in ‘The Sky is the limit’ bijna nonchalant mee gegoocheld wordt. BIJNA. Tot de realiteit toeslaat en je het vergelijkt met je maandloon, huis of (godbetert) eigen auto. Pijnlijk.

100.000 euro

De kostprijs van een van de tien zetels met de Rolling Stones-tong. De Stones zelf krijgen er eentje gratis, ook al hebben ze geld genoeg om er een te kopen. Of zelfs allemaal. 

Het is (toevallig?) ook het bedrag dat Jan Kriekels persoonlijk heeft geïnvesteerd om de Rolling Stones-zetels te maken. Die de Stones ook nog zouden moeten promoten. Wat ze niet doen.

1

Aantal Rolling Stones-zetels dat voorlopig is verkocht, inclusief huislevering met gesleur van Geronimo en Jan zelve. Er zijn er maar tien gemaakt, maar het is niet duidelijk op dat inclusief of exclusief de exemplaren van de Rolling Stones is.

20 liter/100 kilometer

Het verbruik van de Rolls Royce van Rolling Stones-ontwerper Geronimo. Op geld letten hoeft duidelijk niet, maar mag het milieu niet ook, een beetje,… nee?

35 miljoen euro

De jaaromzet van Essentiel, het kledingmerk van Inge Onsea.

90 procent

De winstmarge die de Rolling Stones zouden afromen, volgens Geronimo, als ze de zetels alle vier zouden promoten. “Mick is zo.” “Dan doe ik geen zaken met hem, ik doe nooit zaken met mensen die ik niet mag.”

10 maal meer

Het prijsverschil tussen Natan prêt-à-porter en Natan couture.

50.000 euro (schatting)

Voor een sjakosj, weliswaar met een diamant in. Al heb je ook al een pronkstuk voor amper 4.980 euro. Peanuts in Dubai. Wel pech dat de handvaten niet recht bleven staan.

75.000 à 100.000 euro

De waarde van de vintage auto die Steven Deduytsche mag gebruiken voor een fotoshoot.

10.000 euro (per dag)

De kostprijs van de Aston Martin-fotograaf die Steven Deduytsche inhuurde voor de shoot van zijn handtassen.

8.000 euro

Voor een Chinees model die niet met eerste klas vliegt. Liu Wen was ietske duurder: 60.000 euro plus eerste klastickets.

700

Het aantal winkels van meneer Hesham van de Rivoli Group, waarmee Steven Deduytsche een businessmeeting had.

20

Aantal minuten dat Inge Onsea ’toch wel dagelijks’ per kind besteedt.

2

Geschat aantal keren dat Jan Kriekels kan touwtjespringen. Het waren er 5.

En toen werden Harry, Olga en uiteraard Willy hartsgrondig gemist. Geen nood, volgende week zijn ze terug.

Meer
Lees meer...