Left Right
scrollTop top

Deze 10 Netflix Original series waren het duurst om te maken


Deze 10 Netflix Original series waren het duurst om te maken

Series bingewatchen op Netflix is tegenwoordig een hobby van heel wat mensen. Sinds 2013 produceert de streamingdienst zelf reeksen en daar hangt een prijskaartje aan vast om van om te vallen. De productiekosten van deze 10 Netflix Original series lagen het hoogst.

Onlangs raakte bekend dat Netflix opnieuw de tarieven van hun abonnementen zal verhogen. En daar zijn wellicht goede redenen voor. Zo brengt de streamingdienst tegenwoordig om de haverklap een Netflix Original serie uit. En het wordt steeds duurder om nieuwe seizoenen te fabriceren. Hier is de top 10. De cijfers werden bekendgemaakt door de Amerikaanse businesswebsite Digital Trends.

(Deze 8 nieuwe Netflix Originals moet je zeker checken.)

10. Chris Rock Stand-Up Specials

Netflix investeert de jongste jaren enorme bedragen in stand-upcomedy. Voor twee specials van de Amerikaanse komiek Chris Rock werd maar liefst 35 miljoen euro neergelegd. Elke show duurt ongeveer een uur, dus er is sprake van een prijs van zo’n 17,5 miljoen euro per aflevering.

(Zo tackelde Chris Rock de smartphone-epidemie in het Sportpaleis.)

9. Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage en Iron Fist

Een poos geleden sloot Netflix een deal met Marvel. De streamingdienst zou zo’n 176.000 euro betaald hebben om bovenstaande series te laten maken. Zowel Iron Fist, Luke Cage als Daredevil werden vorig jaar trouwens geannuleerd. Dat had alles te maken met de lancering van de nieuwe streamingdienst Disney+. Er is wel nog een tweede seizoen onderweg van The Punisher en een derde van Jessica Jones.

(Meer over Luke Cage lees je hier.)

8. Hemlock Grove

Netflix betaalde 40 à 44 miljoen euro voor het eerste seizoen van Hemlock Grove. Dat waren ongeveer 13 afleveringen. Netflix hoestte dus zo’n 3,52 miljoen euro op per aflevering.

(Dit zijn 20 engste horrorfilms op Netflix.)

7. Orange Is The New Black

Deze investering heeft Netflix veel opgeleverd. Orange Is The New Black is zowat de meest succesvolle reeks op de streamingdienst. Er zijn nu al zes seizoenen achter de rug en het zevende en laatste seizoen is onderweg. De reeks kostte zo’n 44 miljoen euro per seizoen. Dat is ongeveer 3,5 miljoen euro per aflevering.

(Dit zijn de 15 beste crime series op Netflix.)

6. Dave Chappelle Stand-Up Specials

Netflix zou zo’n 53 miljoen euro betaald hebben voor de rechten om drie shows van de Amerikaanse komiek Dave Chappelle beschikbaar te mogen maken. Na twaalf jaar stilte keerde Chappelle terug naar Hollywood, wat hem dus geen windeieren heeft gelegd, want Netflix heeft zo’n 18 miljoen euro per show betaald.

(Dit zijn 20 meest komische series op Netflix.)

5. House of Cards

Dit politieke drama is een van de populairste reeksen op Netflix. Onlangs kwam het laatste seizoen uit zonder de oorspronkelijke ster Kevin Spacey. De show heeft Netflix ongeveer 53 miljoen euro per seizoen gekost. Dat is een kleine 4 miljoen euro per aflevering.

(Meer over House of Cards en het ontslag van Spacey lees je hier.)

4. Marco Polo

Deze dertiende eeuwse dramareeks heeft het maar twee seizoenen volgehouden. Niet echt verwonderlijk, want de eerste tien afleveringen kostten Netflix zo’n 79 miljoen euro. De streamingdienst leed door deze reeks een verlies van zo’n 176 miljoen euro.

(Sinds kort zijn de films van The Hunger Games beschikbaar op Netflix.)

3. Sense8

Fans waren erg teleurgesteld dat de reeks geschrapt werd, maar de productiekosten van Sense8 waren gewoon te hoog. Netflix moest zo’n 95 miljoen euro per seizoen betalen. Dat is zo’n 8 miljoen euro per aflevering. De show werd in 16 verschillende steden en 13 verschillende landen opgenomen. Na een petitie van fans ging Netflix er toch mee akkoord om een finalespecial van twee uur te bestellen en een kerstspecial.

(Hier zijn 8 dingen die je nog niet wist over Sense8.)

2. The Get Down

Deze reeks werd na één seizoen al afgevoerd. Dat eerste seizoen werd, zoals tegenwoordig wel vaker gebeurt, in twee gesplitst en er werden uiteindelijk minder alfeveringen geproduceerd dan oorspronkelijk de bedoeling was. En ook bij The Get Down had dat alles te maken met de torenhoge productiekosten. Met een prijskaartje van bijna 106 miljoen euro zijn de makers ver boven het budget gegaan. Daarom wordt de reeks soms weleens spottend The Shut Down genoemd. Naast het budget schoten ook talloze vertragingen in het verkeerde keelgat bij Netflix.

(You en Sex Education gaan records breken voor Netflix.)

1. The Crown

The Crown is bij uitstek de duurste Netflix Original serie. Dat heeft vooral te maken met de dure kostuums (inclusief een exacte kopie van trouwkleed van Koningin Elizabeth II van bijna 31 miljoen euro), de hoge lonen van de bekende acteurs en actrices en de levensgrote replica van Buckingham Palace. De reeks zou Netflix bijna 115 miljoen dollar per seizoen kosten. Dat is goed voor een dikke 11 miljoen euro per aflevering. Daarmee is The Crown een van de duurste reeksen die ooit gemaakt werden. Gelukkig voor Netflix is de koninklijke reeks razend populair.

(Onlangs raakte nog bekend dat Gillian Anderson Margaret Thatcher zal vertolken in het vierde seizoen van The Crown.)

Dit zijn de 50 beste series op Netflix.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  40.388.802
 • Aantal
  doden
  1.118.083
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  230.480
 • Aantal
  doden
  10.443
Duitsland plaatst Alpengebied in lockdown Icon
12:50

Duitsland plaatst Alpengebied in lockdown

Duitsland heeft Berchtesgadener Land, een regio in Beieren, in lockdown geplaatst. In de regio werden er de afgelopen week 272,8 nieuwe besmettingen per 100.000...