Deze 230 emoji komen naar iOS en er zitten een paar stoute tussen

Deze 230 emoji komen naar iOS en er zitten een paar stoute tussen

Bij Unicode hebben ze 230 nieuwe emoji onthuld die op Apple-apparaten verschijnen. Er zitten figuurtjes met verschillende huidskleuren tussen, maar ook iets ‘stoutere’ emoji.

Elk jaar verschijnen er verschillende nieuwe emoji voor iOS. Die worden zorgvuldig gekozen door experts. In 2019 worden er 59 unieke emoji-symbolen toegevoegd. Daar komen nog eens 171 varianten van geslacht en huidskleur bij. Dat meldt de techwebsite AppleInsider.

Mensen met beperking

Bovendien stelde Apple voor om verschillende emoji van mensen met beperkingen te tonen. Daarom is een klink deel van de nieuwe collectie hierop gefocust.

Zo kun je straks aan de slag met een oor met gehoorapparaat, een mechanisch arm en been en een persoon die doofheid toont. Maar ook emoji van een blindengeleide- en hulphond, een blind persoon met een stok en iemand in een normale of gemotoriseerde rolstoel worden toegevoegd.

Man met kleintje

Bovendien zijn er emoji die aantonen dat een bepaalde man maar een kleintje heeft. Ook deze emoji zijn in allerlei huidskleuren beschikbaar. Size doesn’t matter? Wel bij Apple blijkbaar.

Koppeltjes, dieren en voedsel

Verder is een groot deel van de nieuwe collectie ook op mensen gebaseerd. Zo krijgen we vijftig verschillende combinaties voorgeschoteld van koppeltjes die die elkaars hand vasthouden. Monstercute, toch?

Alle combinaties van geslacht en huidskleur zullen samen te voegen zijn zodat niemand zich uitgesloten hoeft te voelen.

Nieuw zijn ook verschillende lekkernijen en dieren. De luiaard, orang-oetan, flamingo en otter krijgen hun eigen plaatje. Er komt ook een emoji van falafel, knoflook, een wafel, een drinkpakje en een oester.

Maart 2019

Deze nieuwe emoji-set moest verschillende keren goedgekeurd worden voor het definitief vastgelegd werd. Deze collectie zal vanaf maart beschikbaar zijn. Het lijkt dus aannemelijk dat Apple de nieuwe emoji toevoegt aan de update naar iOS 13.

Dit zijn de nieuwe emoji van 2019 voor iOS:

Gesponsorde artikelen