Left Right
scrollTop top

Deze groene, sprekende bloempot gaat “het leven van ouderen comfortabeler maken”


Deze groene, sprekende bloempot gaat “het leven van ouderen comfortabeler maken”

Een groene, pratende bloempot, en dat voor een prijs van 269 euro. Dat lijkt een slechte grap, maar het is echt wel een heel handig hebbeding. En al zeker voor gepensioneerden. Want met Billy-Billy wil Zora Bots, een Belgisch roboticabedrijf, “het leven van ouderen comfortabeler en gezelliger maken”. Ja, dat gaan ze dus doen met een groene bloempot.

Zora Bots, het zegt je waarschijnlijk niets. Maar het bedrijf van de vrienden Fabrice Goffin en Tommy Deblieck is wereldberoemd en 100 procent Belgisch. Ze specialiseren zich in het maken van gebruiksvriendelijke robots, en met hun nieuwste creatie proberen ze de oudsten onder ons een extra hulp te geven. Billy-Billy is een groene, pratende bloempot. Oké, dat heeft misschien wat extra uitleg nodig.

Het blijft natuurlijk ook een bloempot

Billy-Billy kan aangesloten worden op het internet en kan zo, onder andere, het weerbericht voorlezen, je het uur en de kamertemperatuur melden, berichten van vrienden of familie voorlezen en je agenda bijhouden. Enorm handig, zeker voor gepensioneerden.

En over die Billy-Billy is goed nagedacht, enorm goed. Achter zowat elke keuze zit een beredeneerde uitleg. Waarom de keuze voor de kleur groen? “Groen is de kleur die we het best blijven zien als ons zicht afneemt”, legt Deblieck uit in La Capitale.

Waarom de keuze voor een bloempot? “Uit studies blijkt dat ouderen zich het meest bezighouden met hun kleinkinderen en daarna met hun huisdier”, zo zegt Goffin. “Maar naarmate het ouder worden, houden ze zich vervolgens ook het meest bezig met hun planten.” Ouderen zullen zich dus automatisch meer om de bloempot bekommeren. Want, naast de technologische snufjes blijft er natuurlijk ook nog altijd een plantje in de bloempot zitten.

Wie zo’n Billy-Billy in huis wil halen voor z’n grootvader- of moeder (of voor zichzelf natuurlijk) zal er wel 269 euro voor moeten neertellen, maar je krijgt er natuurlijk een pak meer voor dan enkel een bloempot. Interesse? Dan kan je meer info vinden op de website van Zora Robotics.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…