Left Right
scrollTop top

Deze herfstvakantie op citytrip voor minder dan €250? Het is mogelijk!


Deze herfstvakantie op citytrip voor minder dan €250? Het is mogelijk!

Heb jij ook nood aan een break, maar is je bankrekening de laatste tijd serieus geslonken? Geen probleem: ook met een beperkt budget kan je deze herfstvakantie een zalige citytrip boeken. Leg ‘m snel vast, want je hebt het verdiend!

Zoek slim

Op sommige websites kan je ongelooflijke deals vinden. Niet zeker waar te beginnen? Wij zetten je op weg.

GeniusTravel

Als je avontuurlijk aangelegd bent, is GeniusTravel écht iets voor jou. Het enige wat je moet invullen, is je budget, waarna de site de goedkoopste vluchten/hotels/appartementen voor jou oplijst. Zo ontdek je misschien nog bestemmingen waar je nog nooit van hebt gehoord, en dat voor heel wat minder geld dan gedacht. Win-win!

Vakantieveilingen

Vakantieveilingen richt zich helemaal op competitiebeesten: je kan er bieden op allerlei reisjes. ’t Is leuk, verslavend en je kan er echte deals doen, maar dan moet je wel op voorhand een gameplan vastleggen. Enkele tips: bied nooit ronde bedragen (te voorspelbaar), leg op voorhand een maximumprijs voor jezelf vast en bied op momenten waarop weinig mensen voor hun computer zitten (bijvoorbeeld ’s nachts). Tja, je moet er wel iets voor overhebben, natuurlijk!

Vakantiepiraten

Vakantiepiraten is een website die zotte deals van allerlei touroperators verzamelt. Je wordt dan ook doorverwezen naar de touroperator van de trip van jouw keuze: geen paniek dat dit een louche website zou zijn dus! Hier vind je trouwens niet enkel citytrips, maar ook fantastische deals voor verre reizen. Zeker de moeite!

Transeurope

Op Transeurope vind je altijd promoties voor citytrips in – je raadt het al – Europa. Zij zorgen voor hotel en/of vervoer (dat duid je in het begin aan), en dikwijls krijg je er ook nog een extraatje bij. Dagje sauna of een foodtour, iemand? Bovendien krijg je duidelijke info over het hotel en je vluchten.

En op reis zelf?

Sommige deals lijken misschien fantastisch, maar bieden in werkelijkheid weinig meerwaarde. Zo bestaan er in de meeste grote steden citycards, kaarten waarmee je voor een aantal dagen het openbaar vervoer kan gebruiken en attracties en musea kan bezoeken. In sommige steden zoals Kopenhagen is zo’n kaart zeker de moeite, maar in Londen haal je er niet echt voordeel uit. Op voorhand alles uitpluizen is de boodschap!

Gratis stadswandelingen

Van plan om naar een stad te gaan waar je nog nooit eerder geweest bent? Zoek dan eens naar gratis stadswandelingen met gids. In veel steden worden die ook georganiseerd door jonge mensen die je hippe plekjes kunnen tonen en je mee op sleeptouw kunnen nemen. Niet slecht, en zo scoor je misschien wel een slaapplaats voor de volgende keer ;-)!

In de praktijk

Wij gingen na of we nog een citytrip konden boeken voor deze herfstvakantie voor minder dan 250 euro, all in.

Londen

Na even zoeken blijkt dat de heen- en terugvlucht naar Londen niet eens zo duur is: bij Ryanair betalen we in totaal 166,56 euro. Opvallend: je vliegt véél goedkoper vanuit Eindhoven.

Een geschikt hotel vinden is andere koek: het enige hotel dat we vinden dat iets of wat binnen ons budget past, ligt op zo’n 20 minuutjes van het centrum van Londen. Zeker te doen met het goed georganiseerde openbaar vervoer, maar toch niet ideaal.

Daarmee blijft er maar zo’n 13 euro over. Een groot diner zal er niet inzitten. Een bakje fish and chips dan maar?

Keulen

Bij onze tweede poging besluiten we om een ander vervoermiddel te kiezen: via FlixBus rijden we in zo’n 3 uur naar Keulen, de reisuren zijn ideaal én we betalen voor 2 personen maar 44 euro in totaal. Koopje!

Op de website van Expedia vinden we een leuk hotel op 5 minuutjes wandelen van de Dom. Als dat geen zalige locatie is, weten we het ook niet meer. In totaal betalen we een kleine 123 euro. Daarbij is het ontbijt niet inbegrepen. Dat betekent dat we nog zo’n 83 euro overhebben om eens lekker te gaan eten. We kiezen voor Lommerzheim (of ‘Lommi’ in de volksmond), een oergezellige ouderwetse Gaststätte met fantastische beoordelingen en véél bier. Ambiance verzekerd.

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
 • Aantal
  doden
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  679.771
 • Aantal
  doden
  20.472