Deze ‘Italiaanse’ eetgewoontes vind je niet in Italië

De televisierechten voor de Jupiler Pro League mogen dan naar Italië gaan, de volgende ‘Italiaanse’ eetgewoontes vind je daar niet, aldus de gespecialiseerde website LifeInItaly.com.

1. Spaghetti eten met een lepel

Thinkstock

Spaghetti op je vork rollen met de hulp van een lepel is not done in Italië. Ook messen hou je uit de buurt van je pasta. 

2. Pasta en vlees op hetzelfde bord

Thinkstock

Italianen leggen nooit twee gerechten op hetzelfde bord. Pasta is een ding, vlees, kip of gehaktballen iets anders. Een goeie pasta baadt ook niet in saus, maar is er slechts door gekleurd.

3. Cappuccino na het eten

Thinkstock

Italianen beschouwen cappuccino als iets wat je ’s ochtends drinkt. Na het eten drinken ze liever een shot straffe espresso.

4. Brood met olie of boter

Thinkstock

Olie en boter zijn alledaagse ingrediënten in de Italiaanse keuken, maar het is niet de gewoonte ze met brood te eten tijdens een maaltijd. Dat is iets wat eerder wordt beschouwd als een namiddagsnack, waardoor je een broodmand met olie of boter normaal niet aantreft op de tafel in restaurants. 

5. Elke dag pasta

Thinkstock

Pasta is wel populair, maar veel Italianen vervangen hem graag door rijst, minestrone of een andere soep. Italianen eten doorgaans veel groenten, vlees en vis, die elke dag op het menu staan. Pasta is meer iets voor twee à drie keer per week.

Meer
Lees meer...