Deze tijdloze fashion trends zijn het investeren waard

Met branded content van Twice as Nice

Dat de modewereld continu in verandering is, wist je misschien al wel. Wat tien jaar geleden een trend was, is dat nu hoogstwaarschijnlijk niet meer. Toch zijn er enkele trends die de tand des tijds hebben doorstaan en hun waarde keer op keer bewijzen. Terwijl sommige items elk seizoen komen en gaan, zijn er een aantal tijdloze stukken die nooit uit de mode raken. Die modeklassiekers zijn vaak niet alleen stijlvol, maar ook een slimme investering voor je garderobe. Lees snel verder!

Little Black Dress

De Little Black Dress, vaak afgekort als LBD, is wellicht het meest iconische kledingstuk in de modegeschiedenis. Geïntroduceerd door Coco Chanel in de jaren 1920, heeft de LBD sindsdien een vaste plek veroverd in de kasten van vrouwen over de hele wereld. Een zwart jurkje kan je bovendien op ontelbare manieren stylen. Combineer je LBD met een paar mooie kettingen en hakken voor een chique look, of draag hem met een simpel jasje en ballerina’s als je liever casual gaat. 

Klassieke trenchcoat

Een andere modeklassieker die het investeren waard is, is de trenchcoat. Deze jas werd oorspronkelijk ontworpen voor militairen, maar is inmiddels uitgegroeid tot een mode-item dat synoniem staat voor stijl en elegantie. De trenchcoat is perfect voor de overgangsseizoenen en kan zowel over casual als formele outfits worden gedragen. Je vindt heel wat trenchcoats in neutrale kleuren, zoals beige of zwart, wat het gemakkelijk maakt om de jas te combineren met verschillende outfits. Een kwaliteitsvolle trenchcoat van een duurzame stof kan jaren meegaan en blijft elke keer dat je hem draagt, indruk maken.

Juwelen

Accessoires kunnen een outfit echt maken of kraken. Zelfs een simpele outfit kan er meteen erg stijlvol uitzien, als je deze combineert met een mooie armband of een subtiel paar gouden oorbellen. Simpele juwelen zijn elegant, tijdloos en passen bij vrijwel elke stijl, van casual tot formeel. Of je nu kiest voor subtiele stekertjes of voor opvallende ringen, gouden juwelen geven elke outfit meteen een chique uitstraling. Bovendien zijn ze een duurzame investering omdat ze niet alleen modieus blijven, maar ook hun waarde behouden. Investeer in een paar kwalitatieve gouden juweeltjes en je hebt accessoires die je voor de rest van je leven kunt dragen.

Perfecte jeans

Een goed paar jeans is onmisbaar in elke kleerkast. Hoewel jeans ook in verschillende stijlen en kleuren komen en gaan, zijn er een paar klassiekers die altijd trendy blijven. Denk bijvoorbeeld aan een donkerblauwe rechte jeans of een bootcut jeans. Deze tijdloze modellen zijn perfect voor zowel casual als meer geklede looks. Een tip? Let vooral goed op de pasvorm wanneer je een jeans koopt. Investeer in een paar dat goed zit en gemaakt is van hoogwaardige denim: je zult merken dat dit kledingstuk keer op keer je redder in nood is.

Witte blouse

Een eenvoudige witte blouse is een ander voorbeeld van een tijdloze klassieker die niet mag ontbreken in je garderobe. Zo’n blouse is ongelooflijk veelzijdig en kan op heel wat manieren worden gedragen, van casual met een jeans tot formeel onder een blazer. De kracht van de witte blouse zit hem in zijn eenvoud en de mogelijkheid om hem keer op keer op een andere manier te stylen. Kies voor een blouse van een ademende, duurzame stof zoals katoen of zijde, en je hebt een item waar je jarenlang plezier van zult hebben.

Luxe handtas

Geen enkele outfit is compleet zonder de juiste tas, en een luxe handtas is absoluut een investering die de moeite waard is. Denk maar aan een klassieke leren tas in neutrale kleuren zoals zwart, bruin of beige. Deze tassen zijn niet alleen stijlvol, maar ook functioneel en duurzaam. Een goed gemaakte handtas kan een leven lang meegaan en zelfs doorgegeven worden aan de volgende generatie. Bovendien kan de juiste tas een eenvoudige outfit naar een hoger niveau tillen. 

Meer
Lees meer...