Disney werkt aan nieuwe ‘Avatar’-experience voor Disneyland

Disney komt met een nieuwe experience voor Disneyland Californië. Die zal gebaseerd zijn op Pandora, de planeet waar de films van Avatar zich afspelen. In de films kregen we zo al twee verschillende delen van die diverse planeet te zien en die zal je dus binnenkort ook terug kunnen vinden in Disneyland.

Op de voorstelling van de kwartaalcijfers van het laatste kwartaal van 2022 had Disney heel wat nieuws. Zo moest het voor het eerst een verlies van abonnees noteren voor de streamingdienst Disney+ en zullen er de komende tijd 7.000 ontslagen vallen. Maar er was ook goed nieuws. Zo krijgen verschillende films een sequel én werkt Disney aan een nieuwe experience voor Disneyland Californië. Die zal gebaseerd zijn op Pandora, de planeet uit de films van Avatar.

Avatar-experience

Op dit moment kan je in één van de zes locaties van Disneyland al een Avatar-zone vinden. Het gaat om het Animal Kingdom-park in Orlando. Daar kan je terecht in de zone ‘Pandora – The World of Avatar’ met twee speciale attracties in het teken van Avatar. Maar nu heeft Disney-CEO Bob Iger een nieuwe Avatar-experience aangekondigd voor Disneyland Resort in Californië. Het gaat hierbij dus om een experience en geen zone zoals in het park in Orlando. Wat dat precies zal inhouden, is voorlopig nog niet geweten.

Voorlopig zullen fans van Avatar dus wel nog steeds moeten afreizen naar de Verenigde Staten om de attracties van hun favoriete filmreeks te kunnen bezichtigen. Maar mogelijk zal er in de toekomst ook een gelijkaardige zone of experience komen naar het dichterbij gelegen Disneyland Parijs.

Avatar is nog steeds de populairste film aller tijden. De film, die in 2009 verscheen, bracht maar liefst 2,92 miljard dollar (2,71 miljard euro) op. De opvolger, Avatar: The Way of Water, verscheen in december 2022 en mag zich nu al de op drie na meest populairste film aller tijden noemen.

Meer
Lees meer...