Disney kondigt sequels aan voor ‘Frozen’, ‘Toy Story’ en ‘Zootopia’

Geweldig nieuws voor fans van de animatiefilms van Disney, want drie populaire filmreeksen krijgen binnenkort een sequel. Zootopia krijgt daarbij een eerste sequel, Frozen is al toe aan de derde film en bij Toy Story gaat het zelfs al om de vijfde film in de reeks.

Disney hield gisteren z’n kwartaalupdate voor het laatste kwartaal van 2022. Daarin moest het voor de eerste keer een verlies van abonnees voor de streamingdienst Disney+ noteren en kondigde het bedrijf 7.000 ontslagen aan. Maar er was ook plaats voor goed nieuws. Want drie populaire Disneyfilms krijgen een sequel.

Frozen, Toy Story en Zootopia

Hoewel Disney in het verleden al experimenteerde met sequels op populaire films, zijn er maar enkele franchises die echt aan lijken te slaan. En die krijgen nu nog een vervolg. Dat Frozen nog niet aan z’n sluitstuk toe was, was eigenlijk al duidelijk. De eerste film, die in 2013 verscheen, werd een gigantisch succes en haalde een box-office van maar liefst 1,28 miljard dollar (1,19 miljard euro). Het vervolg op de film, dat in 2019 verscheen, deed daar zelfs nog een schepje bovenop en haalde 1,45 miljard dollar (1,35 miljard euro) op.

Ook Toy Story blijft aanslaan. De eerste film uit de reeks dateert al van 1995. Toy Story 2 verscheen in 1999. Elf jaar later was het tijd voor Toy Story 3 (2010) en het voorlopig laatste deel uit de reeks verscheen in 2019. De laatste twee films uit de reeks van Toy Story wisten ook meer dan een miljard dollar binnen te halen in de wereldwijde box-office. De spin-off Lightyear, over Buzz Lightyear uit Toy Story, deed het dan weer een stuk minder goed. Die film met Chris Evans als de echte Buzz (dus niet het speelgoedfiguur) bleef steken op een box-office van 226,4 miljoen dollar (210,32 miljoen euro). Het is dus duidelijk dat de fans vooral geïnteresseerd zijn in het speelgoed en zij krijgen dus nog een vijfde deel.

Zootopia, tot slot, is een nieuwere filmreeks. Het eerste deel verscheen in 2016 en kon al meteen rekenen op een box-office van 1,025 miljard dollar (950 miljoen euro).

Meer
Lees meer...