Mederegisseur ‘Frozen’ wilde populaire sneeuwpop Olaf aanvankelijk schrappen

Frozen is bijna tien jaar oud, maar nog steeds komen we nieuwe dingen te weten over de populaire Disneyfilm. Zo heeft mederegisseur Jennifer Lee bekendgemaakt dat ze aanvankelijk publiekslieveling Olaf, de hilarische sneeuwpop, uit de film wilde schrappen.

Frozen dateert al van 2013, maar is met een box office van 1,29 miljard dollar (1,23 miljard euro) nog steeds de derde meest lucratieve animatiefilm. Enkel Frozen II en de live action-remake van The Lion King, beiden uit 2019, brachten meer geld op aan de box office. Daarnaast won Frozen ook nog eens twee Oscars.

Olaf

Toch had de succesvolle film er bijna helemaal anders uitgezien. De voorbije jaren kwamen we namelijk heel wat verrassende zaken te weten over de productie van Frozen. Zo bevatte de eerste, rampzalige screening van de film nog niet het nummer Do You Want To Build A Snowman?. Dat werd pas later toegevoegd om de relatie tussen Elsa en Anna beter te duiden.

En ook rond Olaf, een van de meest geliefde Disneypersonages ooit, was er bij het maken van Frozen heel wat te doen. Toen mederegisseur Jennifer Lee aan boord stapte bij de productie van de animatiefilm was de sneeuwpop namelijk nog helemaal anders dan hoe we Olaf nu kennen. Lee bekende afgelopen zomer al dat hij in de eerste versie van Frozen een veel killere en gemenere persoonlijkheid had.

“Dood die sneeuwpop”

Nu heeft ze zelfs gezegd dat ze aanvankelijk zo snel mogelijk van Olaf af wilde. “Mijn eerste opmerking na de eerste screening was: ‘dood die sneeuwpop'”, bekende Lee recent volgens Variety. De huidige chief creative officer van Walt Disney Animation deed die uitspraak zondagavond toen ze een Distinguished Storyteller Award in ontvangst nam tijdens de 15de jaarlijkse Arts and Entertainment Journalism Awards.

Gelukkig voor ons was er een medewerker van Disney die daar niet zo snel wou aan toegeven. De anonieme animator maakte een script van drie pagina’s van Olaf zoals we die nu kennen met de stem van Josh Gad in gedachten. Die versie zou Jennifer Lee uiteindelijk wel meteen overtuigen. Dat vertelde ze zondag zelf tegen Gad toen die haar de prestigieuze award kwam uitreiken.

Meer
Lees meer...