‘Frozen’ was bijna verschenen zonder ‘Do You Want To Build A Snowman?’

Iedereen kent Frozen ondertussen. En zelfs de nummers uit de film hebben amper nog geheimen voor fans. Amper, want Frozen was blijkbaar bijna verschenen zonder één van de populairste nummers uit de film. Na een desastreuze screening, hebben de componisten van dienst een nieuw nummer geschreven om de band tussen zusjes Anna en Elsa iets duidelijker uit te leggen.

Net als heel wat andere Disneyfilms is ook Frozen een gigantische hit geworden, deels dankzij de fantastische muziek die de film naar een nog hoger niveau heeft getild. Maar die muziek heeft een duwtje in de rug nodig gehad.

Do You Want To Build A Snowman?

De eerste screening van Frozen was een ramp. Dus gingen componisten Robert Lopez en z’n vrouw Kristen Anderson-Lopez opnieuw aan de slag. Ze wilden een nummer schrijven voor een “moment waarop we echt de affectie van de meisjes voor elkaar zien in het begin”. Dat vertelde acteur Josh Gad (die de stem van Olaf insprak) tijdens een interview met People.

Dat moment kregen we uiteindelijk in Do You Want To Build A Snowman?. Het nummer toont dat zusjes Anna (Kristen Bell) en Elsa (Idina Menzel) heel veel voor elkaar betekenden toen ze jong waren, maar toen groeiden ze op, en groeiden ze ook uit elkaar.

Show Yourself

Do You Want To Build A Snowman? is niet het eerste voorbeeld van een nummer dat bijna niet in een Frozen-film was verschenen. De tweede film was namelijk bijna gereleased zonder Show Yourself, opnieuw één van de populairste nummers van de film.

Het grote verschil is dat Show Yourself bijna geschrapt was na de screening. Het nummer was te moeilijk om in de film te plaatsen, en miste voor veel mensen een duidelijke betekenis. Disney heeft getwijfeld om Show Yourself weg te laten, maar heeft dat dan gelukkig niet gedaan.

Meer
Lees meer...