Left Right
scrollTop top

Kristen Bell zal niet langer stem gekleurd personage inspreken in ‘Central Park’


Kristen Bell Central Park
© Isopix, Central Park

De actrice Kristen Bell, bekend van The Good Place en Frozen, heeft een duidelijk statement gemaakt in de strijd tegen racisme. De actrice zal zo niet langer de stem van Molly Tillerman verzorgen in de animatiereeks Central Park. Ze zag het niet meer zitten om in de huid van een biraciaal personage te kruipen.

Sinds het overlijden van George Floyd wordt er wereldwijd meer aandacht geschonken aan racisme en de gevolgen ervan. Daardoor worden ook heel wat acteurs zich bewust van hun onderliggende privilege. Een daarvan is Kristen Bell.

Molly Tillerman

Kristen Bell, die eerder ook al de stem van Anna in Frozen verzorgde, gaf in de animatiereeks Central Park een stem aan het personage Molly Tillerman. Maar die zal binnenkort een nieuwe stem krijgen.

De reden daarvoor is dat Molly een biraciaal personage is en Kristen Bell een blanke actrice is. Na evaluatie met Kristen en het creatieve team werd beslist dat het ging om een ongelukkige casting en dat ze op zoek zullen gaan naar een nieuwe stemactrice zullen zoeken om de stem van Molly te verzorgen. Deze keer zal daarvoor specifiek gezocht worden naar een zwarte of biraciale actrice.

Privilege

In een statement op Instagram legt Kristen uit waarom ze niet langer te horen zal zijn als Molly Tillerman. “Het is een tijd waarin we ons bewust worden van onze medeplichtigheid. Dit is die van mij”, zo begint Kristen haar statement. “De rol van Molly spelen in Central Park toonde mijn privilege aan. Een blanke actrice de rol geven van een biraciaal personage ondermijnt de eigenheid van multiraciale en zwarte Amerikanen. Het was fout en wij, het Central Park-team, willen deze fout rechtzetten.”

Het team wil nu zoeken naar een nieuwe actrice om een stem te geven aan Molly en dat zal deze keer wel een zwarte of multiraciale actrice zijn. “Het spijt ons dat we mogelijk iemand het gevoel hebben gegeven dat ze buitengesloten werden”, zo klinkt het bij het team. Ook Kristen zelf staat achter de beslissing. “Ik geef de rol graag door aan iemand die een juister beeld kan scheppen en ik zal zelf ook verder mijn best doen om te leren en te groeien en mijn steentje bij te dragen voor gelijkheid en inclusiviteit.”

Ander personage

Maar goed nieuws voor fans van de stem van Kristen Bell, want Kristen zal niet volledig verdwijnen uit Central Park. De reeks zal op zoek gaan naar een nieuw personage waaraan Kristen haar stem kan uitlenen. Central Park is te bekijken op Apple TV.

Eerder besliste ook Jenny Slate om niet langer haar stem te verlenen aan het personage Missy in Big Mouth. Ook zij gaf aan dat het niet juist was om een zwart personage te laten inspreken door een blanke stemactrice. “Ik verantwoordde bij mezelf dat het oké was om Missy te spelen omdat haar moeder joods en blank is, net zoals ik. Maar Missy is ook zwart en zwarte personages in animatieseries moeten gespeeld worden door zwarte mensen.”


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  114.677.742
 • Aantal
  doden
  2.547.184
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  774.344
 • Aantal
  doden
  22.141