Left Right
scrollTop top

‘Frozen 2′ was bijna zonder Elsa’s topnummer ‘Show Yourself’ in de bioscoop verschenen


Frozen 2 Elsa Show Yourself
© Frozen 2

Frozen 2 was een gigantisch succes. Maar toch zijn de makers van de Disneyfilm er niet helemaal in geslaagd om een waardige opvolger voor Let It Go te vinden, dé oorwurm uit de eerste film over zusjes Anna en Elsa. Show Yourself kwam misschien wel in de buurt, maar Frozen 2 was bijna verschenen zonder het nummer!

In Frozen 2 zingt Elsa (Idina Menzel) twee indrukwekkende musicalnummers. Heel wat mensen vinden Show Yourself het beste, ook al heeft Disney het andere, Into The Unknown, gepusht als “opvolger van Let It Go“.

“Geen reden om het nummer te behouden”

En nu wordt duidelijk waarom de keuze precies op dat nummer was gevallen. In een behind the scenes-documentaire over Frozen 2 blijkt namelijk dat Show Yourself in de maanden voor de release bijna uit de film was geknipt.

Marc Smith, die verantwoordelijk was voor het verhaal van Frozen 2, vertelde zo’n acht maanden voor de release van de film dat er volgens hem “geen reden was om het nummer te behouden”, en dat het voelde alsof “de patiënt op de operatietafel lag, maar ze nog één kans hadden om ‘m te redden”.

“Ik voel niets”

Show Yourself was een moeilijk nummer voor de film. Er was heel wat discussie over waar het zou moeten voorkomen, en wat de betekenis er precies van was. Eén van de regisseurs van Frozen 2, Jennifer Lee, stelde een andere invalshoek voor het nummer voor.

“Wat als we het nummer nu I’m Home zouden laten zijn in plaats van Show Yourself?”, vroeg ze haar collega’s. “Ik heb gewoon het gevoel dat de invalshoek niet juist zit. En als we de invalshoek willen veranderen, moeten we het nummer helemaal veranderen.”

Haar collega-regisseur, Chris Buck, ging akkoord: “Het is niet emotioneel genoeg. Ik voel niets.” Show Yourself is het hoogtepunt van Elsa’s zoektocht naar zichzelf. Met het nummer maakt ze duidelijk dat ze de antwoorden heeft gevonden die ze zocht, en dat ze zichzelf aanvaardt, precies zoals ze is.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…