‘Frozen 2’ is de meest winstgevende animatiefilm ooit

1,325 miljard dollar. Da’s het bedrag dat Disney al aan Frozen 2 verdiend heeft. Niet mis, zou je denken, en da’s dan nog een understatement. De Frozen-sequel mag zich daarmee de meest winstgevende animatiefilm ooit noemen.

Dat Frozen 2 gigantisch populair was van bij het prille begin, da’s al lang geen nieuws meer. Maar die populariteit heeft nu opnieuw een hoogtepunt bereikt. De Frozen-sequel is namelijk de eerste animatiefilm ooit die zoveel geld in het laatje bracht.

Verschil met The Lion King?

De opbrengst waar het om gaat, bedraagt momenteel 1,325 miljard dollar. Da’s ongeveer 1,183 miljard euro. Voor de oplettende Disney-fans onder ons: The Lion King heeft inderdaad een slordige 300 miljoen dollar (zo’n 268 miljoen euro) meer opgebracht.

De reden waarom The Lion King dan niet de animatiefilm met de grootste opbrengst is? Volgens Disney is dat helemaal geen animatiefilm, maar een live-actionfilm. En dat schiet bij heel wat mensen in het verkeerde keelgat. Want in The Lion King zit maar één echt beeld, en de rest van de film is volledig met de computer gemaakt.

Eigen record gebroken

Frozen 2 en The Lion King zijn twee van de zes Disney-films die in 2019 meer dan een miljard dollar hebben opgebracht. Het indrukwekkende lijstje wordt aangevuld met Avengers: Endgame, Aladdin, Captain Marvel en Toy Story 4.

Met al zes films van zo’n formaat, is het bijna logisch dat Disney z’n eigen record heeft gebroken. Het bedrijf bracht in 2019 maar liefst meer dan tien miljard dollar (een dikke negen miljard euro) op. Het vorige opbrengstrecord van Disney dateert uit 2016 en bedroeg 7,6 miljard dollar (zo’n 7 miljard euro).

Frozen-records

Ook het all time box office-record van Frozen 2 is een beetje een eigen record. Dat heeft namelijk ook nog op naam van de eerste Frozen-film gestaan. Die haalde een som van 1,276 miljard dollar binnen. Da’s zo’n 1,140 miljard euro.

Na alle spanning rond Frozen 2, die gedurende zes jaar opgebouwd werd, kwam het niet echt als een verrassing dat de film een gigantisch box office-succes was. Tijdens het eerste weekend dat de Frozen-sequel in de bioscoop te zien was, had die ook al een record gebroken.

Meer
Lees meer...