‘Frozen 2’ is beter dan de eerste film volgens Elsa-stemactrice Idina Menzel

Frozen 2 is al een dikke maand in de cinema te zien. En de film is blijkbaar een succes, want wereldwijd haalde hij al meer dan een miljard dollar binnen. Bovendien is ’t niet alleen het grote publiek dat fan is. Ook Idina Menzel, die haar stem aan Queen Elsa uitleent, noemt de sequel beter dan de originele Frozen.

De meningen over Frozen 2 zijn verdeeld. Over het algemeen zijn critici minder tevreden over de tweede film dan over de originele uit 2013 (maar daar horen wij niet bij). Filmwebsite Rotten Tomatoes geeft Frozen 2 zelfs maar een score van 70 procent, terwijl de eerste Frozen-film het maar liefst 20 procent beter deed.

Het grote publiek én de Frozen-cast

Het grote publiek deelt echter onze mening. Op dezelfde website krijgen films namelijk ook een publieksscore. Frozen doet het daar wat minder goed. Het publiek geeft de film “maar” een score van 85 procent. Z’n opvolger is volgens hen beter, want die kreeg een score van 92 procent.

Het is niet alleen het grote (soms onwetende) publiek dat meer fan is van de Frozen-sequel dan van het origineel. Idina Menzel, die in beide films haar stem aan Queen Elsa uitleent, is van dezelfde mening. Dat liet ze weten in een podcast van Billboard.

Persoonlijk verschil

“Ik wil gewoon on the record gaan en zeggen dat ik denk dat deze film beter is dan de eerste. Echt waar. I love it.” Ze gaat verder met een vergelijking tussen Let It Go, hét nummer uit de eerste film, en Into The Unknown, z’n tegenhanger uit het vervolg.

Let It Go heeft ervoor gezorgd dat Menzel in aanraking kwam met mensen van over de hele wereld. Maar Into The Unknown raakt haar net iets persoonlijker. “Ik wil er bijna van huilen, het geeft me kippenvel wanneer ik naar de muziek luister”, vertelt ze.

Kristen Bells favoriet

Niet alleen Elsa-stemactrice Idina Menzel heeft een favoriet Frozen 2-nummer. Kristen Bell, die haar stem uitleent aan haar kleine zusje Anna, is duidelijk een grote fan van Lost In The Woods. Dat nummer wordt in de film niet door haar personage gezongen, maar door de immer sympathieke Kristoff.

Samen met rockband Weezer maakte Kristen Bell namelijk een eigen versie van het nummer. Het nummer beluisteren? In de twee versies? Dat kan hieronder!

Meer
Lees meer...