‘Frozen 2’-kijkers verdeeld: Wat is nu de opvolger van ‘Let It Go’?

Frozen 2 is sinds deze week in de zalen en kan nu al op heel wat succes rekenen. Maar de film zaait ooi verwarring. Want na Frozen zat iedereen natuurlijk te wachten op de opvolger van de oorwurm Let It Go. En welk nummer die titel verdient, daar is heel wat verwarring over.

Bij een Disneyfilm hoort natuurlijk een titelsong. En waar die eer met een dijk voorsprong naar Let It Go ging in Frozen, zijn er bij de opvolger van die film twee nummers in de running. Ze worden allebei gezongen door Elsa (Idina Menzel), maar toch zijn er duidelijk twee kampen. Team Into The Unknown en Team Show Yourself.

Into The Unknown

De eerste potentiële opvolger van Let It Go is Into The Unknown. Dit is het nummer dat we al voor de lancering van de film te horen kregen en toen al stilletjes de opvolger van Let It Go noemden.

En dat is natuurlijk niet zomaar. Into The Unknown heeft alles wat Let It Go ook had. Een trage opbouw naar een wervelende climax met fenomenale vocale uithalen. Into The Unknown is ook het nummer dat in de aftiteling van de film te horen is, maar dan in de versie van Panic! at the Disco. Het is dus duidelijk zo dat Disney als plan had dat Into The Unknown de opvolger zou worden van Let It Go, maar daar kwam Show Yourself al snel een stokje voor steken.

Show Yourself

De tweede kanshebber voor de titel van opvolger van Let It Go is Show Yourself. Dit nummer zit later in de film en vormt een belangrijk keerpunt voor Elsa.

Opnieuw kunnen we genieten van de fenomenale vocals van Idina Menzel. Ook hier krijgen we de gekende Frozen-anthem opbouw. Een trager begin dat tegen het refrein volledig openbarst. Hoewel dit nummer niet bedoeld was als opvolger van Let It Go heeft het duidelijk wel alle kwaliteiten in huis om dat te worden. Show Yourself is ook een nummer dat beter wordt wanneer je de film gezien hebt. Omdat het over zo’n belangrijk moment in de film gaat. Het moment waarop Elsa zichzelf letterlijk durft te tonen aan de wereld. Zonder aarzeling, zonder angst. (Lees hier onze review van Frozen 2.)

Op Twitter zijn de Frozen-fans het er niet over eens:

https://twitter.com/yciabadulis/status/1197390798033166336
https://twitter.com/redkraosent/status/1197433027934269440

Welk nummer is jouw favoriet?

Meer
Lees meer...