Disney bevestigt: stem die Elsa in ‘Frozen 2’ hoort is die van haar moeder Iduna

In Frozen 2 gaat Elsa op zoek naar zichzelf. Die zoektocht wordt geleid door een stem die ze hoort. Maar over die stem heerst nog heel wat onduidelijkheid. Fans geraken het namelijk niet eens over de persoon waartoe die behoort. Maar nu heeft Disney dat mysterie de wereld uitgeholpen.

Frozen 2 verscheen al eind vorig jaar in de bioscopen, maar dat wil niet zeggen dat de film al voor iedereen helemaal duidelijk is. Integendeel. Niemand was volledig zeker van wie de stem is, waardoor Elsa zich laat leiden in haar zoektocht naar zichzelf.

Grote hindernis

Op die vraag heeft Disney nu zelf antwoord gegeven in z’n nieuwe docuserie over de making of van de tweede Frozen-film. De stem die Elsa hoort, blijkt één van de grootste hindernissen voor de makers te zijn. Zelfs een jaar voor de release van Frozen 2 geraakten ze het maar niet eens, is in de documentaire Into The Unknown: The Making of Frozen II te zien.

Fans waren niet zeker of de stem een geest was, of de rivier Ahtohallan, Elsa zelf, of haar moeder Iduna. En de docu geeft daar een duidelijk antwoord op. “Uiteindelijk zijn we overeengekomen dat we zouden antwoorden dat de stem die van de moeder is”, horen we één van de regisseurs, Jennifer Lee, zeggen in Into The Unknown.

Show Yourself

De documentaire bracht ook andere zaken over Frozen 2 aan het licht. Zo bleek dat Show Yourself, het beste nummer van Elsa in de film, bijna uit Frozen 2 was geknipt. De makers van de film konden maar niet beslissen wanneer Elsa het nummer nu precies zou moeten zingen, en wat het eigenlijk écht betekent.

Eén van de regisseurs, Chris Buck, vond de mogelijke opvolger van Let It Go niet veelzeggend genoeg: “Het is niet emotioneel genoeg. Ik voel niets.” Show Yourself is het hoogtepunt van Elsa’s zoektocht naar zichzelf. Met het nummer maakt ze duidelijk dat ze de antwoorden heeft gevonden die ze zocht, en dat ze zichzelf aanvaardt, precies zoals ze is.

Meer
Lees meer...