‘Frozen’-dorpje komt naar Disneyland Parijs: zo gaat het eruit zien

Goed nieuws voor de fans van Frozen. Disneyland Parijs gaat namelijk naast hun nieuwe Star Warsen Marvel-zone ook Frozen Land openen. Uit de tekeningen blijkt dat Disney het fictieve dorpje Arendelle zal nabouwen en er ook een nieuwe attractie in komt. De opening is voorzien voor 2023.

Het was al even bekend dat Disneyland Parijs een Frozen-gerelateerd themagebied ging maken, maar nu zijn ook de eerste plannen gelost. Het gebied zal een replica zijn van het rustieke dorpje Arendelle uit de Frozen-films. Inclusief magisch ijskasteel en groot meer.

Grootste plannen

Gisteren deelde Disneyland Parijs hun plannen met de wereld. Het gebied wordt ontworpen door Nederlander Michel den Dulk en de bouw ervan zal drie jaar in beslag nemen. Maar als we zien wat het resultaat gaat worden, dan hebben we geen enkel probleem met wachten!

Redding voor Oostenrijks dorpje?

Het dorpje Arendelle uit de Frozen-films is gebaseerd op het Oostenrijks dorpje Hallstatt, dat ook Unesco Werelderfgoed is. Dat dorpje krijgt sinds de release van de eerste film een overvloed aan toeristen over de vloer. Te veel volgens burgemeester Alexander Scheutz, die zijn verhaal deed aan The Times: “We willen dat aantal met minstens een derde verminderen, maar ze zijn niet te stoppen.” Het dorpje heeft maar 900 inwoners, maar krijgt dagelijks te maken met 10.000 toeristen. Misschien brengt de komst van Frozen Land daar verandering in.

Disneyland Parijs gaat Arendelle namaken
Matthias Röder/dpa
Meer
Lees meer...