Olaf uit ‘Frozen’ was in eerste instantie een gemene, bittere sneeuwpop

Olaf uit Frozen is een van de meest geliefde Disneypersonages ooit. Sinds de release van de allereerste film uit de franchise kan niemand zich het verhaal zonder de schattige sneeuwman voorstellen. Maar toch had het geen haar gescheeld of Olaf had er volledig anders uitgezien. Regisseur Jennifer Lee vertelde namelijk in een interview dat de sneeuwpop bijna een volledig andere persoonlijkheid kreeg.

Je kunt het je bijna niet voorstellen, maar Olaf uit Frozen was eerst een volledig ander personage. In een recent interview met Scriptnotes vertelde schrijfster en coregisseur Jennifer Lee over hoe het personage tot stand is gekomen. Daarbij vertelt ze ook dat Olaf in het begin niet het schattige en lieve sneeuwpopje was dat iedereen nu kent.

Olaf

Ondertussen is de zin “Olaf likes warm hugs” wereldberoemd. Maar het scheelde geen haar of de film Frozen had er volledig anders uitgezien. In eerste instantie was het namelijk de bedoeling dat Olaf een veel minder vriendelijke sneeuwpop ging zijn, waardoor het personage waarschijnlijk door het publiek zou worden gehaat.

In het interview met Scriptnotes vertelt Lee over hoe ze Frozen heeft zien evolueren. “Toen ik de ideeën voor het eerst zag, ging er maar één ding door mijn hoofd. Ik wilde de sneeuwpop zo snel mogelijk zien verdwijnen”, klonk het. In de eerste versie had Olaf namelijk een veel killere en gemenere persoonlijkheid.

Dat gemeen karakter zou er pas zijn uitgeschreven nadat acteur Josh Gad aan boord stapte om Olaf een stem te geven. Dat meldt ScreenRant. Hij zou samen met scenariste Lee aan het personage gewerkt hebben. Daardoor ging Olaf al snel van bittere sneeuwman naar de meest geliefde sneeuwpop ter wereld. Ondertussen heeft het personage zelfs een eigen show op Disney+ en is hij niet meer weg te denken uit de franchise.

Meer
Lees meer...